Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Χάος με τους ταξιδιωτικούς κανόνες - Τι ισχύει για το εμβόλιο Sputnik

Ισραήλ: Χάος με τους ταξιδιωτικούς κανόνες - Τι ισχύει για το εμβόλιο Sputnik
Θύματα της γραφειοκρατίας του Ισραήλ, όσοι ταξιδιώτες εμβολιάστηκαν με Sputnik
Σχετικά Άρθρα
Χάος επικρατεί στο Ισραήλ με τους ταξιδιωτικούς κανόνες που αφορούν όσους εμβολιάστηκαν με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik, κατά της covid 19.
Σύμφωνα με την Jerusalem Post, το Ισραήλ θα αρχίσει να αποδέχεται το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Sputnik για να επιτρέψει σε ξένους υπηκόους να εισέλθουν στη χώρα μόνο από την 1η Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού τη Δευτέρα, την ίδια μέρα που η χώρα έπρεπε να αναγνωρίσει επίσημα το εμβόλιο.
Από την 1η Νοεμβρίου, οι μη Ισραηλινοί πολίτες μπορούν να ταξιδεύουν στο Ισραήλ, εφόσον θεωρούνται πλήρως προστατευμένοι από τον ιό - ήτοι εμβολιάστηκαν δύο φορές μέσα στους προηγούμενους έξι μήνες, εμβολιάστηκαν με αναμνηστική δόση ή νόσησαν τους τελευταίους έξι μήνες - υπό την προϋπόθεση ότι είχαν εμβολιαστεί με σκεύασμα αναγνωρισμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Το Sputnik δεν έχει πάρει ακόμη το πράσινο φως από τον ΠΟΥ, αλλά τον περασμένο μήνα οι ισραηλινές αρχές δήλωσαν ότι από τις 15 Νοεμβρίου, οι αλλοδαποί που εμβολιάστηκαν με αυτό το εμβόλιο θα γίνονται δεκτοί, εφόσον υποβληθούν σε έλεγχο κατά την άφιξή τους στο Ισραήλ και τεθούν σε καραντίνα έως την έκδοση των αποτελεσμάτων.
Οι κανόνες δημοσιεύονται επίσης επί του παρόντος στον επίσημο κυβερνητικό ιστότοπο που περιλαμβάνει όλους τους ταξιδιωτικούς κανονισμούς καθώς και τη φόρμα δήλωσης εισόδου που κάθε ταξιδιώτης πρέπει να συμπληρώσει εντός 48 ωρών πριν από την πτήση του για να λάβει άδεια εισόδου στο Ισραήλ.

Θύματα της γραφειοκρατίας οι εμβολιασμένοι με Sputnik

Ωστόσο, το πρωί, το Υπουργείο Τουρισμού ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι υπό το φως «νομικών και τεχνολογικών δυσκολιών που εν τω μεταξύ έχουν ανακαλυφθεί στο υπάρχον περίγραμμα τουρισμού, η είσοδος των εμβολιασμένων τουριστών στο Sputnik θα επιτρέπεται από 1.12.21».
«Μέχρι τότε, οι επαγγελματίες θα έχουν ολοκληρώσει όλες τις απαιτήσεις, τις νομικές διατυπώσεις και τους ελέγχους του συστήματος, ώστε η διαδρομή εισόδου για τους τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί με το Sputnik να μπορεί να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τη ΜΚΟ Yad L'Olim, η οποία υποστηρίζει τους νέους μετανάστες που πλήττονται από την ισραηλινή γραφειοκρατία, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιωτικών κανονισμών για τον κορωνοϊό, τη Δευτέρα αρκετοί ταξιδιώτες που εμβολιάστηκαν με το Sputnik δεν μπόρεσαν να συμπληρώσουν τη δήλωση εισόδου και δεν τους επετράπη να επιβιβαστούν στις πτήσεις τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης