Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο άλλο άκρο Ρώσος βουλευτής: Να πυροβολείται όποιος αγοράζει ή πουλά πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού!

Στο άλλο άκρο Ρώσος βουλευτής: Να πυροβολείται όποιος αγοράζει ή πουλά πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού!
Τόνισε μάλιστα ότι όποιος αγοράζει ή πουλάει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού θα πρέπει να αντιμετωπίζει «σκληρή τιμωρία»

Σε μια τελείως ακραία δήλωση... πρόταση προχώρησε βουλευτής της Ρωσίας με αφορμή την έξαρση στα περιστατικά έκδοσης ψεύτικων πιστοποιητικών εμβολιασμού έναντι της covid 19 Συγκεκριμένα, ο Vladimir Sidorov «πρότεινε» να πυροβολούνται μάλιστα όσοι αγοράζουν ή πωλούν τις εν λόγω βεβαιώσεις. 
Η αύξηση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολίων έχει εξοργίσει έναν Ρώσο νομοθέτη που πρότεινε όποιος αγοράζει ή πουλά πιστοποιητικά να εκτελείται με πυροβολισμό. Είπε μάλιστα ότι θα τραβούσε μόνος του τη σκανδάλη.
Ο Ρώσος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία που υπηρετεί στην περιοχή της Δούμας στο Ριαζάν, τόνισε στους συναδέλφους την ανάγκη αυστηρότερων τιμωριών για όσους αγοράζουν και πωλούν τα έγγραφα παράνομα. «Είναι απαραίτητο να τους πυροβολήσουμε», φώναξε.
Ο Sidorov είπε ότι «θα συμμετείχε και ο ίδιος στους πυροβολισμούς». "Φροντίστε να το κάνετε! Εσείς και εγώ δεν έχουμε άλλη επιλογή", προέτρεψε τους συναδέλφους βουλευτές.
Ο συναισθηματικά φορτισμένος βουλευτής ανακάλεσε αμέσως μετά την ομιλία του αφού πρώτα έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλώντας τα επικριτικά σχόλια των χρηστών  του Διαδικτύου.
Είπε ότι ήταν συναισθηματικά συγκλονισμένος λόγω της απώλειας της συζύγου του από τον COVID.
Τόνισε μάλιστα ότι όποιος αγοράζει ή πουλάει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού θα πρέπει να αντιμετωπίζει «σκληρή τιμωρία».
Πρόσθεσε ότι «σε κανέναν δεν αρέσουν οι περιορισμοί, αλλά ο εμβολιασμός είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας».

Αυστηρότεροι περιορισμοί 

Η έκκληση του Sidorov για σκληρότερες τιμωρίες συνέπεσε με την πρόταση του ρωσικού υπουργείου Υγείας να χαστουκίσει όποιον πουλάει πλαστές κάρτες εμβολιασμού με πρόστιμα έως 67.150 δολάρια.
Η αυστηρότητα της ποινής εξαρτάται από το εάν το άτομο ενήργησε μόνο του ή ως μέλος συμμορίας οργανωμένου εγκλήματος.
Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας Tatyana Golikova ανακοίνωσε σχέδια νωρίτερα αυτόν τον μήνα να μετατρέψει τους κωδικούς QR στα smartphone ως μια μορφή υγειονομικού διαβατηρίου για είσοδο σε εστιατόρια και καταστήματα λιανικής σε όλη τη χώρα για την καταπολέμηση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολίων.
Η Ρωσία δίνει μάχη με το τέταρτο κύμα της πανδημίας του ιού καθώς ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να ανεβαίνει σχεδόν στα υψηλά όλων των εποχών, αλλά ο αριθμός των νέων μολύνσεων έχει μειωθεί.
Η αύξηση των θανάτων έρχεται εν μέσω χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού.


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης