Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρό rebound στις αγορές - Ο DAX +1%, το πετρέλαιο +7%, τα futures της Wall +1,2%

Ισχυρό rebound στις αγορές - Ο DAX +1%, το πετρέλαιο +7%, τα futures της Wall +1,2%
Iσχυρή ανάκαμψη στις τιμές του πετρελαίου μετά το sell off της Παρασκευής
Σχετικά Άρθρα

Ισχυρή ανάκαμψη καταγράφουν τα διεθνή χρηματιστήρια, μετά το sell off που προκάλεσε την Παρασκευή η ανησυχία για τις εξελίξεις σχετικά με τη μετάλλαξη Omicron, καθώς οι επενδυτές κρίνουν υπερβολικό τον πανικό που επικράτησε και βλέπουν επενδυτικές ευκαιρίες.
Ωστόσο, αναμένουν ενδείξεις για το εάν η παραλλαγή θα πλήξει την ανάκαμψη των οικονομιών και τα σχέδια νομισματικής σύσφιξης των κεντρικών τραπεζών, σημειώνει το Reuters.
Στο μεταξύ, οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί για τις πιθανές επιπτώσεις της νέας μετάλλαξης στην ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ Isabel Schnabel, μέλος της μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, δήλωσε ότι ο πληθωρισμός έφθασε στο αποκορύφωμά του τον Νοέμβριο και θα είναι πρόωρη μια σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 1%, μετά από τη βουτιά κατά 3,7% την Παρασκευή.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,9% στις 15.395 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 1,6% στις 7.158 μονάδες.
Στις 6.839 μονάδες με άνοδο 1,5% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται1,8% στις 26.321 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει άνοδο 1,8% στις 8.552 μονάδες.
Τα futures των δεικτών της Wall Street ενισχύονται 1,2%.
Στο ταμπλό, όλοι οι κλάδοι κινούνταν ανοδικά, με τις μετοχές των εταιριών ταξιδίων να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη καθώς οι μετοχές των Airbus, Lufthansa και Ryanair σημείωσαν άνοδο μεταξύ 0,7% και 1,7% ύστερα από τις μεγάλες απώλειες της Παρασκευής εν μέσω φόβων για νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Ράλι σχεδόν 7% στο πετρέλαιο

Οι μετοχές των εταιριών πετρελαίου ενισχύθηκαν κατά 1,8% καθώς οι τιμές του αργού ανέκαμψαν εν μέσω εικασιών ότι η συμμαχία ΟΠΕΚ+ ίσως αναστείλει την αύξηση της παραγωγής ως απάντηση στην εξάπλωση της Omicron.
Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 6,8% στα 72,78 δολ. το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου brent σημειώνει άνοδο 5,8% στα 75,73 δολ. το βαρέλι.
«Βλέπουμε ανάκαμψη στις τιμές, καθώς η «βουτιά» της Παρασκευής στις τιμές του πετρελαίου ήταν υπερβολική», δήλωσε ο Tatsufumi Okoshi, επικεφαλής οικονομολόγος στη Nomura Securities.
OIL.JPG
Καθησυχάζει τις αγορές η ΕΚΤ

«Υπάρχει μια προφανής ανησυχία για την οικονομική ανάκαμψη το 2022, αλλά πιστεύω ότι μάθαμε πολλά», δήλωσε η Lagarde στην ιταλική τηλεόραση RAI.
«Τώρα γνωρίζουμε τον εχθρό μας και ποια μέτρα πρέπει να λάβουμε.
Είμαστε όλοι καλύτερα εξοπλισμένοι για να ανταποκριθούμε στον κίνδυνο ενός πέμπτου κύματος ή στην παραλλαγή Omicron», εκτίμησε η πρόεδρος της ΕΚΤ.
«Προφανώς, πρέπει να παρακολουθούμε στενά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον COVID και το νέο στέλεχος Omicron», δήλωσε ο Villeroy σε διαδικτυακή οικονομική διάσκεψη.
«Αλλά οι οικονομικές επιπτώσεις των διαδοχικών κυμάτων έχουν αποδειχθεί μέχρι στιγμής ότι είναι όλο και λιγότερο επιζήμιες, και αυτό δεν θα έπρεπε πιθανώς να αλλάξει πολύ τις οικονομικές προοπτικές», εκτίμησε.
Οι αγορές ανέκτησαν την ψυχραιμία  τους τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές περίμεναν περαιτέρω λεπτομέρειες για την παραλλαγή, η οποία έχει ήδη επαναφέρει ορισμένους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.
Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Luis de Guindos αναγνώρισε τον «υψηλό βαθμό αβεβαιότητας», αλλά υποστήριξε ότι τα πολύ υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού θα βοηθήσουν την Ευρώπη να αντιμετωπίσει καλύτερα αυτούς τους κινδύνους.
Πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό η νομισματική πολιτική να διατηρεί όλες τις επιλογές ανοιχτές.

Ευρωζώνη: Εντός των εκτιμήσεων η επιβράδυνση στο οικονομικό κλίμα

Εντός των εκτιμήσεων είναι η επιβράδυνση που καταγράφηκε στο οικονομικό κλίμα της Ευρωζώνης τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
O δείκτης οικονομικού κλίματος υποχώρησε στις 117,5 μονάδες τον Νοέμβριο από 118,6 μονάδες τον Οκτώβριο.
Παρά την άνοδο στα κρούσματα του κορωνοϊού τους τελευταίους δύο μήνες, το κλίμα βελτιώθηκε στις υπηρεσίες, το λιανεμπόριο και τις κατασκευές.
Ωστόσο «άγνωστος Χ» παραμένει η μετάλλαξη Omicron, η οποία έκανε την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες και οδηγεί σε επαναφορά των ταξιδιωτικών περιορισμών σε πολλές χώρες της Ευρωζώνης.

Πτώση στην Ασία

Στις αγορές της Ασίας επιμένουν οι πιέσεις, καθώς επανέρχονται τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, λόγω της μετάλλαξης Omicron.
Ο Asia Dow υποχωρεί 1,23% στις 3.722 μονάδες.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 1,63% στις 28.283 μονάδες.
Ο Hang Seng υποχωρούσε 1% στις 23.852μονάδες.
Στην Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωνε οριακές μεταβολές στις 3.562 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης