Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Νότιας Αφρικής: Τα κρούσματα Omicron είναι εξαιρετικά ήπια, αντιμετωπίζονται στο σπίτι

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Νότιας Αφρικής: Τα κρούσματα Omicron είναι εξαιρετικά ήπια, αντιμετωπίζονται στο σπίτι
Η Coetzee πιστεύει ότι η απόφαση ορισμένων χωρών να σταματήσουν τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική λαμβάνεται πολύ βιαστικά, προτού κάποιος ξέρει πόσο σοβαρή είναι πραγματικά η παραλλαγή

Η νέα μετάλλαξη κατάφερε να προκαλέσει πανικό στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα πολλές χώρες να έχουν σταματήσει τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική.
Ωστόσο οι Νοτιοαφρικανοί γιατροί διαβεβαιώνουν ότι η παραλλαγή Omiψron προκαλεί μόνο ήπια συμπτώματα που περνάνε γρήγορα... στο σπίτι.
Την περασμένη εβδομάδα, η Βρετανία ανακοίνωσε ότι σταματά τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική.
Αλλά οι Νοτιοαφρικανοί γιατροί, δεν ανησυχούν πολύ.
Σύμφωνα με την Angelique Coetzee , πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Νότιας Αφρικής, η νέα παραλλαγή δίνει μόνο ήπια ασθένεια.
Τα συμπτώματα είναι μυϊκοί πόνοι και κόπωση για λίγες μέρες.
Η παραλλαγή δεν πρέπει να σας κάνει να χάσετε την αίσθηση της γεύσης ή της όσφρησής σας, αλλά πιθανώς να προκαλεί ήπιο βήχα.
Η Coetzee πιστεύει ότι η απόφαση ορισμένων χωρών να σταματήσουν τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική λαμβάνεται πολύ βιαστικά, προτού κάποιος ξέρει πόσο σοβαρή είναι πραγματικά η παραλλαγή.
Επικρίνει επίσης τον πανικό στον κόσμο χωρίς να έχει ξεκάθαρα τα γεγονότα.
Παράλληλα, σημειώνει ότι τα νοσοκομεία δεν έχουν υπερφορτωθεί με ασθενείς Omicron και ότι η παραλλαγή έχει επηρεάσει κυρίως τους ανεμβολίαστους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης