Τελευταία Νέα
Διεθνή

Associated Press: Οι τρεις φωτογραφίες της Ελλάδας που σημάδεψαν το 2021

Associated Press: Οι τρεις φωτογραφίες της Ελλάδας που σημάδεψαν το 2021
Οι φωτογράφοι του Associated Press μοιράζονται τα πιο δυνατά τους κλικ που αποτυπώνουν τη χρονιά που πέρασε μέσα από τις εικόνες

Λίγες μόνο ημέρες απομένουν για την έλευση του νέου χρόνου και ο απολογισμός για τα όσα αφήνει πίσω του το 2021 είναι μάλλον κάτι αναπόφευκτο. Λίγο πριν από την εκπνοή του έτους, έχει αρχίσει ο απολογισμός. Οι φωτογράφοι του Associated Press μοιράζονται τα πιο δυνατά τους κλικ που αποτυπώνουν τη χρονιά που πέρασε μέσα από τις εικόνες. Η πανδημία πλήττει τον πλανήτη για δεύτερη χρονιά και αυτό δεν μπορούσε να μην αποτυπωθεί από τον φωτογραφικό φακό.
Ωστόσο, όσον αφορά στην Ελλάδα, αυτό που συγκλόνισε ήταν οι καταστροφικές φωτιές με τρεις φωτογραφίες να απεικονίζουν την πύρινη λαίλαπα που σημάδεψε τη χρονιά που σε λίγες μέρες φθάνει στο τέλος της.
Η πρώτη φωτογραφία απεικονίζει έναν άνδρα να παρακολουθεί τις φλόγες να πλησιάζουν στην παραλία Κοχύλι, κοντά στην περιοχή της Λίμνης στην Εύβοια, περίπου 160 χλμ. βόρεια της Αθήνας, στις 6 Αυγούστου. Ο Θοδωρής Νικολάου είναι ο φωτογράφος που κατέγραψε με τον φακό του την οδύνη και τη φρίκη.

Στη δεύτερη φωτογραφία που δημοσιεύει το AP και αφορά στην Ελλάδα, απεικονίζεται το αντίγραφο μίας αρχαίας ελληνικής κολώνας δίπλα σε αποθηκευμένα τραπέζια και ομπρέλες, στις 18 Μαρτίου 2021, δίπλα σε ένα κλειστό καφέ στην Αθήνα, όπου εστιατόρια, μπαράκια και καφέ παρέμεναν κλειστά από τον Νοέμβριο του 2020 σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Το κλικ ανήκει στον Πέτρο Γιαννακούρη.

Δεκάδες άνθρωποι επιβιβάζονται στο φεριμπότ “Αιδηψός” εκκενώνοντας το χωριό Πευκί της Εύβοιας, στις 8 Αυγούστου. Η πύρινη λαίλαπα μαίνεται και καταβροχθίζει παρθένα δάση, ενώ ο καπνός και η στάχτη εμποδίζουν τον ήλιο. Είναι η τρίτη φωτογραφία που δημοσιεύει το Associated Press για την Ελλάδα και ο φωτογράφος είναι ο Πέτρος Καραντζιάς.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης