Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μελέτη – Νότια Αφρική: Μόλις 23% αποτελεσματικό το εμβόλιο της Pfizer έναντι της Omicron αλλά η μετάλλαξη είναι ήπια

Μελέτη – Νότια Αφρική:  Μόλις 23% αποτελεσματικό το εμβόλιο της Pfizer έναντι της Omicron αλλά  η μετάλλαξη είναι ήπια
H ομάδα των ερευνητών διαπίστωσε ότι οι δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer έχουν μόλις 22,5% αποτελεσματικότητα έναντι της συμπτωματικής λοίμωξης με την παραλλαγή Omicron
Σχετικά Άρθρα

Μελέτη στη Νότια Αφρική δείχνει ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής Omicron σε σχέση με προηγούμενες μεταλλάξεις, όπως η Beta και η Delta.
Σύμφωνα με της δεδομένα της μελέτης, που βασίστηκε στη συλλογή πλάσματος αίματος από 12 ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στην Omicron, η ομάδα των ερευνητών διαπίστωσε ότι οι δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer έχουν μόλις 22,5% αποτελεσματικότητα έναντι της συμπτωματικής λοίμωξης με την παραλλαγή Omicron.
Τα δεδομένα προέρχονται από μια ομάδα ερευνητών στο Ινστιτούτο Ερευνών Υγείας της Αφρικής στο Durban.
Κοινώς παραδεκτό στην επιστημονική κοινότητα είναι, πως η Omicron είναι σε θέση να αποφεύγει πιο εύκολα την προστασία που παρέχεται από την πρώτη γενιά εμβολίων.
Ωστόσο, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να προστατεύονται ενάντια σε σοβαρή ασθένεια και θάνατο.

Κανείς δεν κινδυνεύει σοβαρά από την Omicron

Αλλά ούτως ή άλλως αυτό μικρότερη σημασία, αφού κάθε ασθενής -ακόμα και ανεμβολίαστος- δεν κινδυνεύει σοβαρά από την Omicron.
Ο λόγος είναι ότι πιστεύεται πως προκαλεί μια πιο ήπια λοίμωξη που μοιάζει με γρίπη.
Πρόκειται για μία πραγματικότητα, που έρχεται σε αντίθεση με τους επικεφαλής των εταιρειών Pfizer και Moderna, που διαμηνύουν πως μπορούν να έχουν μία νέα παρτίδα εμβολίων διαθέσιμη σε 90 – 100 ημέρες.
Ωστόσο, στις ΗΠΑ, τα CDC έχουν επιβεβαιώσει ότι μόνο 1 από τους 43 ασθενείς που έχουν μολυνθεί με την παραλλαγή έχει νοσηλευτεί.
Επιπλέον, υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι το τρέχον κύμα που καθοδηγεί κυρίως η μετάλλαξη Delta επιβραδύνεται, παρά τα σκληρά περιοριστικά μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.

Υποχωρεί η πανδημία

Οι ερευνητές που δημοσίευσαν αυτά τα τελευταία δεδομένα δημοσίευσαν επίσης ορισμένα προηγούμενα ευρήματα για την Omicron που ενδιαφέρουν τη διεθνή κοινότητα.
Εκφράζονται φόβοι ότι η αδυναμία της πρώτης γενιάς εμβολίων απέναντι στην – κατά τα άλλα ήπια – παραλλαγή Omicron θα χρησιμοποιηθεί από τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες ως αιτία για την επιβολή των ενισχυτικών δόσεων.
Το ευχάριστο είναι ότι, η εξάπλωση της μετάλλαξης φαίνεται να έχει σταματήσει και στην πόλη Gauteng της Νότιας Αφρικής που θεωρείται το επίκεντρο του κύματος Omicron η καμπύλη έχει επιπεδωθεί.
gauteng.JPG
gauteng_b.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης