Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία εν μέσω αύξησης κρουσμάτων Covid – Τέσσερις πολιτείες καλούν την Εθνοφρουρά για βοήθεια

ΗΠΑ: Τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία εν μέσω αύξησης κρουσμάτων Covid – Τέσσερις πολιτείες καλούν την Εθνοφρουρά για βοήθεια
Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία στις ΗΠΑ εν μέσω πανδημίας - Ποιες πολιτείες κάλεσαν για βοήθεια την Εθνοφρουρά
Σχετικά Άρθρα

Τραγικές ελλείψεις αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία στις ΗΠΑ, τις οποίες επιτείνουν οι χιλιάδες διαθεσιμότητες υγειονομικών, που αντέδρασαν στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών της κυβέρνησης Biden, εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων Covid.
Μάλιστα ορισμένες πολιτείες έχουν στρατολογήσει την Εθνική Φρουρά, προκειμένου να ενισχύσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ιντιάνα

Το Indiana University Health με έδρα την Ινδιανάπολη, το μεγαλύτερο πανεπιστημιακό νοσοκομειακό σύστημα της πολιτείας, ανακοίνωσε στις 9 Δεκεμβρίου ότι ζήτησε βοήθεια από την Εθνική Φρουρά για τα περισσότερα νοσοκομεία της (εκτός από το Riley Children's Hospital).
Οι νέες ημερήσιες νοσηλείες COVID-19 στην Ιντιάνα έχουν αυξηθεί κατά 47% τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με στοιχεία των New York Times.
«Καθώς τα κρούσματα COVID συνεχίζουν να αυξάνονται και η νοσηλεία ασθενών με COVID και μη-COVID φτάνουν στα υψηλά όλων των εποχών, η ζήτηση και η πίεση στα μέλη της ομάδας, τις νοσοκόμες δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη», ανέφερε το IU Health σε δήλωσή του
«Για την καλύτερη υποστήριξη των μελών της ομάδας μας και των ασθενών, το IU Health θα αξιοποιήσει όλους τους διαθέσιμους πόρους και θα στρατολογήσει μέλη της Εθνικής Φρουράς της Ιντιάνα, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας της Πολιτείας, για να βοηθήσουν σε τομείς κρίσιμων αναγκών.
Ομάδες Εθνοφρουράς θα αναπτυχθούν στα νοσοκομεία IU Health τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Μέιν

Στο Μέιν, η κυβερνήτης Janet Mills ανακοίνωσε στις 8 Δεκεμβρίου ότι ενεργοποίησε έως και 75 επιπλέον μέλη της πολιτειακής Εθνικής Φρουράς.
Είπε ότι θα χρησιμοποιηθούν σε ρόλους μη κλινικής υποστήριξης για την επέκταση της ικανότητας σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης.
Ο Joel Botler του Maine Medical Center με έδρα το Πόρτλαντ, δήλωσε ότι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της πολιτείας «δεν είχε διαθέσιμα κρεβάτια εντατικής θεραπείας».
Είπε ότι το νοσοκομείο έπρεπε να κλείσει έξι ακόμη χειρουργικές αίθουσες, εκτός από έξι που ήταν ήδη κλειστές, για να απελευθερώσει τους εργαζόμενους για να παράσχουν περίθαλψη και να δημιουργήσει περισσότερο χώρο για κλίνες.
Περίπου τα μισά χειρουργεία στο Ιατρικό Κέντρο του Μέιν επαναπρογραμματίστηκαν.

Νιου Χάμσαϊρ

Εβδομήντα μέλη της Εθνικής Φρουράς θα αναπτυχθούν στο Νιου Χάμσαϊρ μέσα στις επόμενες εβδομάδες για να παρέχουν μη κλινική υποστήριξη στα νοσοκομεία, ανέφεραν οι New York Times στις 9 Δεκεμβρίου.
Η εφημερίδα έκανε γνωστό ότι η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Έκτακτης Ανάγκης θα έστελνε μια ομάδα 24 ατόμων για να βοηθήσει τις νοσοκομειακές εγκαταστάσεις.

Νέα Υόρκη

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Kathy Hochul ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι 120 στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς θα αναπτυχθούν σε υπερπλήρεις οίκους ευγηρίας.
Αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν επίσης στις 6 Δεκεμβρίου ότι η πολιτεία θα απαιτούσε από 32 νοσοκομεία με περιορισμένη χωρητικότητα να σταματήσουν τις μη επείγουσες επεμβάσεις καθώς αυξάνονται τα κρούσματα Covid στην πολιτεία.
Η πολιτεία όρισε την περιορισμένη χωρητικότητα ως κάτω του 10% της αντίστοιχης των κλινών ή όπως καθορίζεται από το τμήμα υγείας με βάση τους περιφερειακούς παράγοντες.
Οι νέες ημερήσιες νοσηλείες Covid στην πολιτεία έχουν αυξηθεί κατά 33% τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με στοιχεία των New York Times.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης