Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμια αντίδραση κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών έναντι του Covid – Νέες μεγάλες διαδηλώσεις σε Αυστραλία, Αυστρία και άλλες χώρες

Παγκόσμια αντίδραση κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών έναντι του Covid – Νέες μεγάλες διαδηλώσεις σε Αυστραλία, Αυστρία και άλλες χώρες
Πρόκειται για κινητοποιήσεις, που έχουν μαζικότητα και παλμό και όπως λένε οι διοργανωτές τους, δεν στρέφονται ενάντια στα εμβόλια κατά του Covid αλλά στην έννοια της υποχρεωτικότητας
Σχετικά Άρθρα

Εξαπλώνεται παγκοσμίως το κύμα διαμαρτυρίας ενάντια στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών έναντι του Covid με διαδηλώσεις σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο.
Πρόκειται για κινητοποιήσεις, που έχουν μαζικότητα και παλμό και όπως λένε οι διοργανωτές τους, δεν στρέφονται ενάντια στα εμβόλια κατά του Covid αλλά στην έννοια της υποχρεωτικότητας, η οποία προωθείται από τις κυβερνήσεις και επηρεάζει εκατομμύρια πολίτες.
Πρόκειται για διαδηλώσεις, που στρέφονται επίσης ενάντια στα αυταρχικά μέτρα τα οποία λαμβάνονται και τον διαχωρισμό πολιτών με βάση μία ιατρική πράξη.
Εξάλλου οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται από απλούς πολίτες κάθε ιδεολογικής απόχρωσης και όχι κόμματα που θα επεδίωκαν να εκμεταλλευτούν για πολιτικά οφέλη τη χρονική συγκυρία και τις κοινωνικές αντιδράσεις.
Τελευταία παραδείγματα μαζικότατων κινητοποιήσεων η Αυστραλία και η Αυστρία ενώ κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες χώρες.

Μεγάλες πορείες στην Αυστραλία

Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή (12/12/2021) σε ολόκληρη την Αυστραλία ενάντια στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς έναντι του Covid.
Εντυπωσιακές σε όγκο κινητοποιήσεις έλαβαν χώρα στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη.
Στο Σίδνεϊ της Νέας Νότιας Ουαλίας, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν ειρηνικά στο Hyde Park πριν ξεκινήσουν μια πορεία μέσα στην πόλη.

«Σώστε τα παιδιά»

«Σώστε τα παιδιά» φώναζαν οι διαδηλωτές αναφερόμενοι στην επέκταση του προγράμματος εμβολιασμού για ηλικίες 5 – 11 ετών από τον Ιανουάριο 2022.
Οι διαδηλωτές έφτασαν τελικά στο Prince Alfred Park στο Surry Hills όπου συμμετείχαν σε μια συγκέντρωση με μουσική και ομιλίες.
Κάποια στιγμή, το πλήθος χειροκρότησε δυνατά, με κάποιους να φωνάζουν «ελευθερία».
Αυστραλία: Μαζικές διαδηλώσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού – «Σώστε τα παιδιά», φώναζαν οι διαδηλωτές

«Ελεύθερη Βικτώρια»

Στη Μελβούρνη της Βικτώριας, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Κοινοβούλιο φωνάζοντας «ελεύθερη Βικτώρια».
Σε πανό, που κρατούσαν, αναγραφόταν «μαζί μπορούμε να σταματήσουμε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.
Διαμαρτυρίες έχουν προγραμματιστεί και στις πόλεις Καμπέρα, Αδελαΐδα και Χόμπαρτ, αναφέρει ο ιστότοπος Epoch Times.
Οι διαδηλωτές διατράνωσαν την αντίθεσή τους όχι στα εμβόλια για τον Covid αλλά στην ιδέα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, που στηρίζεται από την κυβέρνηση και επηρεάζει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε πολλούς κλάδους.
australia_b.png

Μαζικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Αυστρία

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στη Βιέννη σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στα υγειονομικά μέτρα που επιβλήθηκαν για να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Αυστρία, συμπεριλαμβανομένων υποχρεωτικών εμβολιασμών για τον COVID-19 και του lockdown για τους μη εμβολιασμένους.
Περίπου 1.400 αστυνομικοί ήταν σε υπηρεσία για να επιβλέπουν τη εκδήλωση, η οποία προσέλκυσε περίπου 44.000 άτομα, και ενώ παρόμοια διαδήλωση έλαβε χώρα στην αυστριακή πρωτεύουσα την περασμένη εβδομάδα.

Συλλήψεις και αντίσταση

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τρία άτομα συνελήφθησαν για αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης πυροτεχνημάτων και παράβασης της απαίτησης για χρήση μάσκας
Οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε στην πλατεία Heldenplatz, δέχθηκαν επίσης επίθεση.
Στο πλήθος απευθύνθηκε ο Herbert Kickl,, ηγέτης του δεξιού Αυστριακού Κόμματος της Ελευθερίας, ο οποίος επιτέθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης για την πανδημία.
Σημείωσε ότι ο κόσμος δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι «θα προκαλούνταν τέτοια ακραία καταστολή» από την κυβέρνηση και υπογράμμισε ότι οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν.
b_20.JPG
e_10.JPG

Διαμαρτυρίες και σε άλλες πόλεις

Επίσης, περίπου 2.500 διαδήλωσαν κατά των περιορισμών στο Κλάγκενφουρτ, ενώ 150 άτομα διαδήλωσαν στο Λιντς.
Αντιμέτωπη με αυξανόμενες καθημερινές νέες μολύνσεις, η Αυστρία τον περασμένο μήνα έγινε η πρώτη χώρα στη Δυτική Ευρώπη που επέβαλε εκ νέου lockdown και ανακοίνωσε ότι θα καταστήσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς από τον Φεβρουάριο.
Η Αυστρία, η οποία έχει πληθυσμό 8,9 εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει αναφέρει 1,2 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού και περισσότερους από 13.000 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας πέρυσι.
Αυστρία: Νέα διαμαρτυρία δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών στη Βιέννη κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για τα μέτρα

Νέο lockdown για ανεμβολίαστους

Εν τω μεταξύ εν μέσω πόλωσης και διχασμού η Αυστρία τερμάτισε την Κυριακή (12/12/2021) το καθολικό lockdown αλλά διατηρεί και εντείνει τους τοξικούς διαχωρισμούς για τους μη εμβολιασμένους έναντι του Covid.
Μάλιστα η Αυστρία θέτει σε εφαρμογή νέα δέσμη ακραίων μέτρων, καθώς όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν προσήλθαν σε προγραμματισμένο ραντεβού για εμβολιασμό θα τίθενται επί της ουσίας σε καθεστώς lockdown.
Θα μπορούν να εξέρχονται των σπιτιών τους, μόνο για να μεταβούν στην εργασία τους και αυτό με αρνητικό τεστ κορωνοϊού κάθε δύο ημέρες.
Επίσης θα μπορούν να βγαίνουν μόνο για αγορές τροφίμων και βασικών προϊόντων αλλά και για καθημερινή άσκηση.
Αυστρία: Εν μέσω πόλωσης τερματίστηκε το καθολικό lockdown,  νέα ακραία μέτρα για ανεμβολίαστους – Έντονη κοινωνική αντίδραση

Ποινές φυλάκισης

Σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουν με τσουχτερά πρόστιμα.
Οι άνθρωποι στην Αυστρία που παραμένουν ανεμβολίαστοι και δεν πληρώνουν τα πρόστιμα θα τους επιβάλλονται ποινές φυλάκισης έως ενός έτους.
Η Susanne Fürst του Αυστριακού Κόμματος Ελευθερίας (FPÖ), το οποίο καταψήφισε την τροπολογία, προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να τιμωρήσει τους πολίτες με πολύ σκληρότερες ποινές.
Η τροπολογία αυξάνει τα πρόστιμα από 726 ευρώ σε 2.000 ευρώ και αυξάνει τον χρόνο φυλάκισης για όσους αρνούνται να πληρώσουν τα πρόστιμα από τέσσερις εβδομάδες σε έως και ένα χρόνο.
Δεδομένου ότι οι Αυστριακοί που δεν εμβολιάζονται μέχρι τον Φεβρουάριο αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως και 7.200 ευρώ για μη συμμόρφωση, όσοι αρνούνται να πληρώσουν θα αντιμετωπίζουν επίσης ποινή φυλάκισης 12 μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης