Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιάλτης στη Μ. Βρετανία: Διπλασιασμός Omicron κάθε δύο ημέρες - Προς 1 εκατ. κρούσματα ημερησίως έως τα τέλη 2021

Εφιάλτης στη Μ. Βρετανία: Διπλασιασμός Omicron κάθε δύο ημέρες - Προς 1 εκατ. κρούσματα ημερησίως έως τα τέλη 2021
Για την πιο σημαντική απειλή από την έναρξη της πανδημίας κάνουν λόγο Βρετανοί ειδικοί
Σχετικά Άρθρα

Εφιαλτικά είναι τα σενάρια για την ταχύτητα εξάπλωσης της παράλλαξης Omicron στη Μεγάλη Βρετανία, με τους ειδικούς να υποστηρίζουν πως είναι πολύ πιθανό να καταγράφονται 1 εκατομμύριο κρούσματα την ημέρα έως τα τέλη του 2021.
Σε δηλώσεις της στο BBC, η Susan Hopkins, σύμβουλος της κυβέρνησης για τη δημόσια υγεία, υποστήριξε πως αν και τα κρούσματα της Omicron διπλασιάζονταν κάθε δύο με τρεις ημέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, πλέον η ταχύτητα της μετάδοσης τους έχει αυξηθεί, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τεράστια πίεση το εθνικό σύστημα υγείας.
Σύμφωνα με την Hopkins, ο τεράστιος αυτός αριθμός κρουσμάτων που αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες, θα προκαλέσει μια τεράστια πίεση, ακόμα και εάν ένα μέρος αυτών των μολύνσεων χρειαστεί να νοσηλευθούν.
«Εάν έχουμε 1 εκατομμύριο μολύνσεις την ημέρα, τότε ακόμα και μια πολύ μικρή μερίδα πολιτών να χρειαστεί νοσηλείας, θα προκαλέσει μια πολύ σημαντική επιβάρυνση στο σύστημα υγείας» είπε η Hopkins μιλώντας στην επιτροπή επιστήμης και τεχνολογίας της Βουλής.
Όπως είπε, υπάρχει έντονη ανησυχία για το τι θα γίνει με τα σχολεία, με τους οδηγούς των φορτηγών και με τους εργαζόμενους στα καταστήματα, εάν τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται και εξακολουθήσει να ισχύει η καραντίνα των 10 ημερών για όσους νοσούν.

Σοβαρός κίνδυνος από την Omicron

Από την πλευρά της η Jenny Harries, διευθύνουσα σύμβουλος της Υπηρεσίας Υγειονομικής Ασφαλείας, υποστήριξε μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή Μεταφορών, ότι οι λοιμώξεις από την Omicron διπλασιάζονται πλέον κάθε 1,9 ημέρες.
«Είναι πιθανώς η πιο σημαντική απειλή για τη δημόσια υγεία που έχουμε αντιμετωπίσει από την αρχή της πανδημίας» υπογράμμισε η Harries, η οποία τόνισε πως τα στοιχεία των επόμενων ημερών για τα κρούσματα της παραλλαγής στη χώρα θα είναι «συγκλονιστικά».
Όπως είπε, ο τεράστιος αριθμός των λοιμώξεων θα φέρει το σύστημα υγείας σε κατάσταση κορεσμού, ενώ εξέφρασε επιφυλάξεις για το κατά πόσο ακόμα και η τρίτη δόση μπορεί να προστατεύσει από την παράλλαξη Omicron.
«Η Omicron είναι ίσως η πιο σημαντική απειλή από την έναρξη της πανδημίας» ανέφερε η Harries.

Προς 2.000 εισαγωγές ασθενών ημερησίως

Από την πλευρά του ο Graham Medley, καθηγητής υπολογιστικών μοντέλων λοιμωδών νόσων της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι ασθενείς είναι νεαρά άτομα, αν και επισήμανε τον κίνδυνο να αρχίσουν οι μολύνσεις σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα.
Μάλιστα ο Medley εκτιμά πως αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός των μολύνσεων, τότε είναι πολύ πιθανό να γίνονται καθημερινά περισσότερες από 2.000 εισαγωγές στα νοσοκομεία.
Όπως είπε, με την παράλλαξη Delta, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων ήταν κάτω από 1.000 εισαγωγές την ημέρα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης