Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tesla: Μέτοχος υπέβαλε μήνυση στον Musk για τα tweets σχετικά με την πώληση του 10% των μετοχών του

Tesla: Μέτοχος υπέβαλε μήνυση στον Musk για τα tweets σχετικά με την πώληση του 10% των μετοχών του

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αγωγή κατατέθηκε από τον επενδυτή David Wagner στο Πρωτοδικείο του Ντέλαγουερ την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Σχετικά Άρθρα

Μέτοχος της Tesla κατέθεσε μήνυση κατά της κατασκευάστριας ηλεκτροκίνητων οχημάτων λόγω των tweets του Elon Musk σχετικά με την πώληση του 10% των μετοχών του.
Σύμφωνα με το Bloomberg σε δημοσίευμά του το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, η αγωγή κατατέθηκε από τον επενδυτή David Wagner στο Πρωτοδικείο του Ντέλαγουερ την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021.

H συμφωνία του 2019

Με τη προσφυγή του ο επενδυτής ζητεί να διεξαχθεί έρευνα για το εάν ο Musk συνεχίζει να κάνει απρόσεκτα tweet παραβιάζοντας μια συμφωνία του 2019, η οποία απαιτεί οποιαδήποτε επικοινωνία του για την Tesla μέσω των social media να προεγκρίνεται από δικηγόρο ειδικευμένο στο δίκαιο των κινητών αξιών .
Εξέφρασε επίσης ανησυχία για τον αντίκτυπο των tweet του στη μετοχή της Tesla.

H δημοσκόπηση στο twitter και η πώληση των μετοχών

«Δεν είναι σαφές ποιος στην Tesla, αν κάποιος, εξετάζει επί του παρόντος τα tweets του Musk» μετά την αποχώρηση του τελευταίου ανώτατου γενικού συμβούλου της εταιρείας τον Δεκέμβριο και την αποχώρηση του πιο πρόσφατου εν ενεργεία προϊσταμένου , Alan Prescott, τον Απρίλιο, ανέφερε η αγωγή.
Ο Musk ζήτησε από τους ακολούθυς τους στο Twitter στις 6 Νοεμβρίου 202; να αποφασίσπουν εάν θα έπρεπε να πουλήσουν το 10% των μετοχών του.
Μετά από ένα συντριπτικό «ναι», ο Musk πούλησε 12,9 εκατομμύρια μετοχές αξίας σχεδόν 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετοχών της Tesla στις 18 Δεκεμβρίου.
Για να φτάσει στο όριο του 10%, θα έπρεπε να πουλήσει άλλα 4,1 εκατομμύρια μετοχές.

H υποχώρηση της τιμής της μετοχής

Αλλά ακόμη και πριν από τη δημοσκόπηση, τα σχόλια του Musk υποδήλωναν ότι σχεδίαζε ήδη να πουλήσει μετοχές για να καλύψει τις φορολογικές υποχρεώσεις για την άσκηση δικαιωμάτων που λήγουν τον Αύγουστο του επόμενου έτους.
Η μετοχή της Tesla έχει υποχωρήσει 22% από τότε που ο επικεφαλής της tesla άρχισε να πουλάει μετοχές στις 8 Νοεμβρίου.
Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 14% τον περασμένο μήνα.

Δεν κατηγορείται επισήμως

«Ο Musk επιμένει απτόητος και συνεχίζει να δημοσιεύει στο Twitter και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για θέματα που είναι σημαντικά για την Tesla και τους μετόχους της και τα οποία τελικά έχουν αντίκτυπο στις τιμές των μετοχών της Tesla», πρόσθεσε ο μέτοχος.
Η αγωγή Wagner εναντίον Tesla Inc δεν αναφέρει επίσημα τον Musk ως κατηγορούμενο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ποιος ελέγχει τα Tweet

Η Tesla προσέλαβε τον David Misler ως νέο διοικητικό σύμβουλο, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn.
Ο Misler είναι πρώην δικηγόρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και στο παρελθόν εργάστηκε για το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
Η Tesla είχε επανειλημμένα διαπληκτισμό με την SEC, κυρίως λόγω δηλώσεων του CEO Elon Musk στον λογαριασμό του στο Twitter όπου έχει συγκεντρώσει δεκάδες εκατομμύρια οπαδούς.

H υπόθεση του 2018

Το 2018, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατηγόρησε τον Musk και την Tesla για απάτη σε χρεόγραφα, αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος ανάρτησε στο Twitter ότι σκόπευε να βγάλει την εταιρεία από το χρηματιστήριο στην τιμή των 420 δολαρίων ανά μετοχή καθώς και ότι είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.
Ο Musk αργότερα ακύρωσε αυτό το σχέδιο και η Tesla και ο Μασκ συμβιβάστηκαν με τις ρυθμιστικές αρχές , πληρώνοντας πρόστιμο 20 εκατομμυρίων δολαρίων ο καθένας και υπογράφοντας μια συμφωνία που απαιτούσε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο να παραιτηθεί προσωρινά από τον ρόλο του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και να εξετάζει τα tweets του από δικηγόρο πριν τα δημοσιεύσει.

Οι κατηγορίες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Η αρχική συμφωνία τροποποιήθηκε το 2019 όταν ο Musk συνέχισε απτόητος να κάνει tweet ανεξέλεγκτα.
Οι ομοσπονδιακοί κατέθεσαν αγωγή για να τον περιορίσουν και ένας δικαστής ζήτησε από τα δύο μέρη να εέρθουν στα συγκαλά τους και να διευκρινίσουν ποιοι ακριβώς τύποι tweet του Musk απαιτούσαν έλεγχο από δικηγόρο.
Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η SEC στη συνέχεια κατηγόρησε τον Musk για παραβίαση της τροποποιημένης συμφωνίας με tweets που έλεγαν ότι η τιμή της μετοχής της Tesla.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης