Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Χριστούγεννα χωρίς περιορισμούς λόγω του υψηλού ποσοστού εμβολιασμού - Ξεπερνάει το 90%

Αυστραλία: Χριστούγεννα χωρίς περιορισμούς λόγω του υψηλού ποσοστού εμβολιασμού - Ξεπερνάει το 90%
"Εισερχόμαστε στο καλοκαίρι, έχουμε ένα από τα πιο υψηλά ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο και μία πολύ διαφορετική κατάσταση συνθηκών", ανέφερε ο υπουργός Υγείας της Αυστραλίας
Σχετικά Άρθρα

Δεν υπάρχει ανάγκη λήψης περιοριστικών μέτρων για τον εορτασμό των Χριστουγέννων στην Αυστραλία, παρά την αύξηση των νέων κρουσμάτων της COVID-19 στο Σίδνεϊ, λόγω του υψηλού ποσοστού εμβολιασμού στη χώρα.
Αισιόδοξος ότι η Αυστραλία δεν θα χρειαστεί να ακολουθήσει την Ολλανδία, η οποία προχώρησε στην επιβολή νέου αυστηρού lockdown για την περίοδο των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, ώστε να περιορίσει την εξάπλωση της μετάλλαξης Omicron, δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας, Greg Hunt.
«Εισερχόμαστε στο καλοκαίρι, έχουμε ένα από τα πιο υψηλά ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο και μία πολύ διαφορετική κατάσταση συνθηκών. Έτσι, δεν βλέπουμε ότι αυτό (η επιβολή lockdown) είναι πιθανό για την Αυστραλία» δήλωσε ο Greg Hunt στη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης.
Πρόσθεσε ότι η Ολλανδία κατέγραψε υψηλότερο αριθμό μολύνσεων και θανάτων σε σύγκριση με την Αυστραλία στη διάρκεια της πανδημίας και τώρα βρίσκεται στη μέση του χειμώνα, με τα περιστατικά των μολύνσεων να είναι περισσότερο πιθανό να αυξηθούν δραματικά.
«Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και οι άνθρωποι συνεχίζουν αποφασιστικά…, να κάνουν μία εκπληκτική δουλειά» δήλωσε ο Greg Hunt αναφερόμενος στο ποσοστό άνω του 90% των Αυστραλών με ηλικία μεγαλύτερη των 16 ετών που έχουν πλήρως εμβολιαστεί.
Στο μεταξύ, η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία, κατέγραψε αριθμό ρεκόρ 2.566 νέων κρουσμάτων μόλυνσης, που είναι αυξημένος από τα 2.482 κρούσματα που αναφέρθηκαν χθες, ενώ παραμένουν στα 28 τα περιστατικά που έχουν εισαχθεί στην εντατική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης