Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Είναι αυτό το νέο σύμπτωμα της Omicron; Η διαφορά με τη Delta - Τι ισχυρίζεται Βρετανός ειδικός

Κορωνοϊός: Είναι αυτό το νέο σύμπτωμα της Omicron; Η  διαφορά με τη Delta - Τι ισχυρίζεται Βρετανός ειδικός
Τα άλλα ενδεικτικά συμπτώματα της Omicron είναι ένα γρατσούνισμα στο λαιμό, ξηρός βήχας, υπερβολική κόπωση και ήπιοι μυϊκοί πόνοι

Ένας γνωστός Βρετανός γιατρός ισχυρίζεται ότι ένα από τα συμπτώματα της Omicron που την κάνει να διαφέρει από τις υπόλοιπες μεταλλάξεις είναι οι νυχτερινές εφιδρώσεις.

Ο Δρ Amir Khan, γιατρός της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, περιέγραψε τα επεισόδια ως "αυτές τις νυχτερινές εφιδρώσεις που μπορεί να χρειαστεί να σηκωθείς και να αλλάξεις ρούχα", είπε ο Khan στην εκπομπή "Lorraine" του ITV.

Τα άλλα ενδεικτικά συμπτώματα της Omicron είναι ένα γρατσούνισμα στο λαιμό, ξηρός βήχας, υπερβολική κόπωση και ήπιοι μυϊκοί πόνοι, όπως είπε.
"Εάν πρόκειται να παρακολουθήσουμε την Omicron και να την παρακολουθήσουμε παγκοσμίως, πρέπει να είμαστε σε θέση να δοκιμάσουμε άτομα με αυτά τα συμπτώματα", όπως ανέφερε προσθέτοντας:
"Εάν μπείτε στον ιστότοπο του NHS και αναφέρετε ότι έχετε νυχτερινές εφιδρώσεις και μυϊκούς πόνους, μπορεί να μην μπορεί να μην μπορείτε να κάνετε κράτηση για τεστ PCR", είπε ο Khan.
"Έτσι χρειαζόμαστε τον ιστότοπο του NHS για να παρακολουθούμε αυτά τα συμπτώματα".

Ίδιο σύμπτωμα έχουν εντοπίσει γιατροί και στη Νότια Αφρική

Η New York Post αναφέρει ότι γιατροί στη Νότια Αφρική, όπου η μετάλλαξη εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο, είπαν επίσης ότι οι ασθενείς με Omicron αναφέρουν νυχτερινές εφιδρώσεις που αφήνουν τα ρούχα και τα κλινοσκεπάσματα μουσκεμένα.

Η Δρ Angelique Coetzee, πρόεδρος της Νοτιοαφρικανικής Ιατρικής Ένωσης, δήλωσε ότι τα κύρια συμπτώματα της Omicron διαφέρουν από τη διαδεδομένη παραλλαγή Delta, της οποίας οι πάσχοντες γενικά αντιμετωπίζουν υψηλό πυρετό, βήχα και απώλεια ή αλλαγή στην αίσθηση της όσφρησης ή της γεύσης, σημειώνει η National of Scotland.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης