Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μετάλλαξη Omicron αυξάνει τους κινδύνους για τις έγκυες γυναίκες

Η μετάλλαξη Omicron αυξάνει τους κινδύνους για τις έγκυες γυναίκες
Η πολύ μεταδοτική μετάλλαξη απειλεί τις γυναίκες που περιμένουν παιδί. Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ιδιαίτερα ευάλωτες, λόγω της κατάστασής τους.
Σχετικά Άρθρα
Η μετάλλαξη Omicron αυξάνει τους κινδύνους για τις έγκυες γυναίκες.

Έχοντας μείνει εκτός στις πρώιμες δοκιμές εμβολίων και αντιμέτωπες με μπερδεμένα μηνύματα και παραπληροφόρηση σχετικά με τους κινδύνους για τα αγέννητα παιδιά τους, ένας δυσανάλογα μεγάλος αριθμός εγκύων έχει αποφύγει τον εμβολιασμό, μεταδίδει το Bloomberg.
Περίπου το 75% των μελλουσών μητέρων στο Ηνωμένο Βασίλειο και περίπου το 65% στις ΗΠΑ παραμένουν ανεμβολίαστες, γεγονός που τις καθιστά μεταξύ των ομάδων που κινδυνεύουν περισσότερο να μολυνθούν και να εκτεθούν σε σοβαρές μορφές της νόσου, καθώς το στέλεχος Omicron εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.
Τουλάχιστον 17 έγκυες γυναίκες και τέσσερα μωρά έχουν πεθάνει από Covid-19 στην Αγγλία μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το 98% των εγκύων γυναικών που εισήχθησαν στην εντατική ήταν ανεμβολίαστες.
Επίσης, από τον Ιούλιο, ένας στους πέντε ασθενείς με Covid που λαμβάνουν θεραπεία στην Αγγλία μέσω ειδικού μηχανήματος bypass πνευμόνων ήταν μη εμβολιασμένη μέλλουσα μητέρα.
«Ο εμβολιασμός μεταξύ εγκύων γυναικών είναι καταθλιπτικά χαμηλός και σημαντικός αριθμός γυναικών υπέστη βλάβες εξ αυτού», δήλωσε ο Chris Whitty, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Ηνωμένου Βασιλείου.
«Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος τρωτότητας.
Πραγματικά έπρεπε να είχαμε καταστήσει αυτό το σημείο ακόμη πιο ξεκάθαρο νωρίτερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης