Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μείωση του ρωσικού πληθυσμού προβληματίζει τον V. Putin - Πολλαπλά τα προβλήματα που δημιουργεί

Η μείωση του ρωσικού πληθυσμού προβληματίζει τον V. Putin - Πολλαπλά τα προβλήματα που δημιουργεί
Πρέπει να αυξήσουμε σημαντικά το ποσοστό του ρωσικού πληθυσμού σε σχέση με την επικράτεια, μέχρι το 2024 και το 2030 τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος
Την ανάγκη αύξησης του ρωσικού πληθυσμού εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin από ανθρωπιστική, οικονομική και γεωπολιτική σκοπιά.
Ο Vladimir Putin εκτιμά πως ο πληθυσμός των 146 εκατομμυρίων κατοίκων της Ρωσίας δεν επαρκεί ούτε χωροταξικά για την έκταση των εδαφών της χώρας του, ενώ η θνησιμότητα αυξάνεται.
Η έκταση του ρωσικού κράτους καλύπτει περισσότερα από 17 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, με τον Putin να εστιάζει ταυτόχρονα στη μείωση του προσδόκιμου ζωής ως αποτέλεσμα και της πανδημίας, σημειώνοντας ότι η μέση ηλικία θανάτου ήταν τα 71,5 έτη πέρυσι, ποσοστό που φέτος έπεσε στα 70,1 έτη.
«Τόσο από ανθρωπιστική όσο και από γεωπολιτική σκοπιά, λαμβάνοντας υπόψη τους ανθρώπους της χώρας – 146 εκατομμύρια για μια τόσο τεράστια περιοχή είναι απολύτως ανεπαρκή», υπογράμμισε ο Ρώσος ηγέτης.

Πρέπει να το αυξήσουμε σημαντικά μέχρι το 2024 και το 2030

Σύμφωνα με τον ίδιο, το εν λόγω ποσοστό είναι επίσης ένα μειονέκτημα και από οικονομική άποψη, καθώς η χώρα δεν έχει αρκετούς ανθρώπους που να απαρτίζουν το εργατικό δυναμικό της.
«Έχουμε τώρα περίπου 81 εκατομμύρια άτομα που εργάζονται.
Πρέπει να το αυξήσουμε σημαντικά μέχρι το 2024 και το 2030.
Είναι ένας από τους παράγοντες της οικονομικής ανάπτυξης» πρόσθεσε, εκτιμώντας πως η αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας είναι ένα από τα πιο σημαντικά «στοιχήματα» της χώρας.
Η Ρωσία κατέγραψε τη μεγαλύτερη ετήσια μείωση πληθυσμού της τα τελευταία 15 χρόνια καθώς πέθαναν 510.000 άνθρωποι μέσα σε 12 μήνες και ελέω πανδημίας ενώ υπάρχει και πτώση στο ποσοστό γεννήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης