Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Tα lockdown και η χρήση μάσκας θα δημιουργήσουν μια γενιά παιδιών με χαμηλό IQ

Έρευνα: Tα lockdown και η χρήση μάσκας θα δημιουργήσουν μια γενιά παιδιών με χαμηλό IQ
Oι μάσκες, τα «μαθήματα μέσω διαδικτύου» και τα υποχρεωτικά lockdown οδήγησαν σε «συνολική στέρηση, αναφέρουν ερευνητές

Μελέτη του Πανεπιστημίου Brown διαπιστώνει ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν σημαντικά μειωμένη λεκτική, κινητική και συνολικά γνωστική απόδοση σε σύγκριση με τα παιδιά που γεννήθηκαν πριν από την πανδημία.
Oι μάσκες, τα «μαθήματα μέσω διαδικτύου» και τα υποχρεωτικά lockdown οδήγησαν σε «συνολική στέρηση: το να μην μπορείς να δεις πρόσωπα και να είσαι κολλημένος στο σπίτι όλη την ημέρα, και αυτό στην πραγματικότητα έχει προκαλέσει εγκεφαλική βλάβη στον οι νέοι», αναφέρει το Πανεπιστήμιο Brown.
Σε άλλη συνέντευξη, ο καθηγητής Carl Heneghan, διευθυντής του Κέντρου Ιατρικής Βασισμένης σε Στοιχεία του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ανέφερε στοιχεία ότι οι περιορισμοί και ο «φόβος που εμφυτεύουμε στα παιδιά» έχουν οδηγήσει στην επιδείνωση των ψυχολογικών προβλημάτων.
Ως εκ τούτου, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, τα lockdown και η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα δημιουργήσουν μια γενιά παιδιών που θα εμφανίζουν χαμηλότερο IQ και σημάδια κοινωνικής εγκεφαλικής βλάβης.
Ο Heneghan ανέφερε τη μελέτη του στις 2 Οκτωβρίου, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «οκτώ στα 10 παιδιά και εφήβους αναφέρουν επιδείνωση της συμπεριφοράς ή ψυχολογικά συμπτώματα ή αύξηση στα αρνητικά συναισθήματα λόγω της πανδημίας COVID-19».
«Το κλείσιμο των σχολείων συνέβαλε σε αυξημένο άγχος, μοναξιά και στρες.
Τα αρνητικά συναισθήματα λόγω του COVID-19 αυξήθηκαν με τη διάρκεια του κλεισίματος των σχολείων», αναφέρει η μελέτη.
«Η επιδείνωση της ψυχικής υγείας βρέθηκε να είναι χειρότερη στις γυναίκες και στους μεγαλύτερους εφήβους».
Οι έφηβοι άνω των 12 ετών τα πήγαν χειρότερα από τα παιδιά κάτω των 12 ετών, καθώς αντιμετωπίζουν αυξανόμενη πίεση από τους συνομηλίκους και έχουν μεγαλύτερη επίγνωση της κατάστασης παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Heneghan.
«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να αποκλιμακωθούν ο φόβος και το άγχος γύρω από την COVID», είπε ο Heneghan.
«Για τα παιδιά, η COVID είναι στην πραγματικότητα μια πολύ ήπια ασθένεια και δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τον αντίκτυπο της» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης