Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επαναστατική μελέτη του UCSD βρίσκει πώς ο ιός της γρίπης αυξάνει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων mRNA

Επαναστατική μελέτη του UCSD βρίσκει πώς ο ιός της γρίπης αυξάνει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων mRNA
Τα κελύφη του ιού της γρίπης «ανοίγουν» τον δρόμο για μεγαλύτερες παραδόσεις μορίων φαρμάκων και εμβολίων mRNA στα κύτταρα!
Σχετικά Άρθρα

Πρόσφατη μελέτη Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο (UCSD) κατάφερε να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των βιολογικών φαρμάκων (mRNA), αντιμετωπίζοντας το μείζον ζήτημα της μεταφοράς των περισσότερων μορίων εξ' αυτών μέσα στα κύτταρα με ασφάλεια, και την προστασία τους από τα ενδοσώματα.
Τα ενδοσώματα είναι οργανίδια που ταξινομούν και διευκολύνουν ή εμποδίζουν την είσοδο ουσιών στα κύτταρα.
Για να μπορέσουν να περάσουν οι βιολογικές θεραπευτικές ιδιότητες των φαρμάκων mRNA,  πρέπει να ξεφύγουν από τα ενδοσώματα ώστε να εισχωρήσουν για να κάνουν τη δουλειά τους μέσα στο κύτταρο.

Τα κελύφη του ιού της γρίπης «ανοίγουν» τον δρόμο για μεγαλύτερες παραδόσεις μορίων φαρμάκων και εμβολίων mRNA στα κύτταρα!

Ο ανώτερος συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής νανομηχανικής στο UCSD Jacobs School of Engineering Liangfang Zhang εξήγησε ότι "η ποσότητα του mRNA που στην πραγματικότητα απελευθερώνεται στα κύτταρα και παρουσιάζει αποτέλεσμα είναι πολύ χαμηλή" επειδή οι τρέχουσες μέθοδοι χορήγησης δεν διαθέτουν αποτελεσματικούς μηχανισμούς ενδοσωμικής διαφυγής (αποφυγής των ενδοσωμάτων).
Η επίτευξη αποτελεσματικής ενδοσωμικής διαφυγής, ωστόσο, θα ήταν ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τα εμβόλια και τις θεραπείες mRNA.
Για να επιτευχθεί αυτό, οι ερευνητές νανομηχανικοί του Πανεπιστημίου UCSD, μελέτησαν πως ο ιός της γρίπης μπορεί να ξεπερνά τα ενδοσώματα και να μπαίνει στα κύτταρα και διαπίστωσαν ότι, το mRNA πρέπει να συσκευάζεται μέσα σε νανοσωματίδια που μιμούνται τον ιό της γρίπης και πιο συγκεκριμένα είναι τα κελύφη του ιού της γρίπης, ώστε να μπορούν να εισχωρήσουν στο κύτταρο και να «ξεφορτώσουν» μεγαλύτερη ποσότητα μορίων mRNA στα κύτταρα.

Μιμητικά νανοσωματίδια

Ο Zhang και οι ερευνητές του ανέπτυξαν μοναδικά νανοσωματίδια παροχής mRNA που μιμούνται την ικανότητα του ιού της γρίπης να διαφεύγει από το ενδοσώμα.
Αυτά τα νανοσωματίδια που μοιάζουν με τον ιό της γρίπης δοκιμάστηκαν σε ποντίκια.
Η ομάδα του UCSD δημοσίευσε την έρευνά της στο γερμανικό περιοδικό Angewandte Chemie.
Οι ερευνητές δοκιμάζουν επί του παρόντος το σύστημα και για την παροχή θεραπευτικού mRNA και siRNA - βραχυπρόθεσμα παρεμβαλλόμενο RNA που αναστέλλει την έκφραση ορισμένων γονιδίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης