Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lindner (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Φορολογικές ελαφρύνσεις 30 δισεκ. ευρώ το 2023 αλλά και επιστροφή στη δημοσιονομική πειθαρχία

Lindner  (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Φορολογικές ελαφρύνσεις 30 δισεκ. ευρώ το 2023 αλλά και επιστροφή στη δημοσιονομική πειθαρχία
«Θα προχωρήσουμε σε ελαφρύνσεις ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ για τους φορολογούμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», δήλωσε ο Lindner
Σχετικά Άρθρα

Η νέα γερμανική κυβέρνηση δεσμεύεται για φορολογικές ελαφρύνσεις σε ιδιώτες και εταιρείες ύψους; τουλάχιστον 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Christian Lindner την Κυριακή (2/1/2022).
«Θα προχωρήσουμε σε ελαφρύνσεις ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ για τους φορολογούμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», δήλωσε ο Lindner στην εφημερίδα Bild am Sonntag.
Σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός του 2022 συντάχθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση υπό την πρώην καγκελάριο Angela Merkel, ο Lindner είπε ότι το σχέδιό του για το 2023 θα περιλαμβάνει ελαφρύνσεις όπως οι ασφαλιστικές εισφορές και το τέλος της προσαύξησης της τιμής του ρεύματος.

Επιστροφή στη δημοσιονομική πειθαρχία

Εξάλλου ο υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), είπε ότι ζήτησε από τους συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο να επανεξετάσουν τα σχέδια δαπανών των υπουργείων τους.
«Πρέπει να επιστρέψουμε στα υγιή δημόσια οικονομικά.
Έχουμε ευθύνη απέναντι στη νεότερη γενιά», είπε.
Ο Lindner είπε ότι ένας τρόπος για να εξοικονομηθούν χρήματα θα ήταν η μη ακύρωση της κατασκευής ενός νέου κρατικού τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο BER του Βερολίνου, που θα κοστίσει 50 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως είπε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί επί μονίμου βάσεως ένα προσωρινό κτίριο.

Το 2023 το φρένο χρέους

Επιπλέον έκανε γνωστό, πως βρίσκεται στα σκαριά ένα νέο νομοσχέδιο, προκειμένου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τη συνεχιζόμενη πανδημία του κορωνοϊού και τις ζημίες των τελευταίων ετών.
Λόγω της πανδημίας, ο κυβερνητικός συνασπισμός του καγκελαρίου Olaf Sholz συμφώνησε να χρησιμοποιήσει μια ρήτρα έκτακτης ανάγκης στο σύνταγμα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το 2022 ώστε αναστείλει το όριο χρέους και να επιτρέψει νέο δανεισμό 100 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Από το 2023 και μετά, ο κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίας στοχεύει να επιστρέψει στο φρένο χρέους που προβλέπεται από το Σύνταγμα και το οποίο περιορίζει το νέο δανεισμό σε ένα μικρό κλάσμα του ΑΕΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης