Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρά τις έρευνες ο Fauci επιμένει για κίνδυνο αυξημένων νοσηλειών με την Omicron

Παρά τις έρευνες ο Fauci επιμένει για κίνδυνο αυξημένων νοσηλειών με την Omicron
«Υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος ότι θα μπορείς με την Omicron να έχει μία αύξηση στις νοσηλείες, η οποία μπορεί να πιέσει το σύστημα υγείας», δήλωσε ο Αμερικανός επιδημιολόγος
Σχετικά Άρθρα

Ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος Anthony Fauci δήλωσε ότι υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος για μία αύξηση στις νοσηλείες, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των κρουσμάτων μόλυνσης, ακόμη και αν τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η παραλλαγή Omicron του Covid είναι λιγότερο επώδυνη.
«Η μόνη δυσκολία είναι ότι όταν έχεις τόσες πολλές μολύνσεις, ακόμη και αν ο ρυθμός των νοσηλειών είναι χαμηλός με την Omicron, σε σύγκριση με τη Delta, υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος ότι θα μπορείς να έχει μία αύξηση στις νοσηλείες, η οποία μπορεί να πιέσει το σύστημα υγείας» δήλωσε την Κυριακή (2/1/2022) ο Fauci, σε μία συνέντευξή του στο CNN.

Η κορύφωση της Omicron

«Tουλάχιστον δύο μήνες» θα χρειαστούν μέχρι να λάβει έγκριση το εμβόλιο κατά της Covid-19 για παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών έχει εκτιμήσει ο Fauci.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό ειδικό, η επέλαση της Omicron στις ΗΠΑ αναμένεται να κορυφωθεί ως τα τέλη Ιανουαρίου.
«Θα έλεγα ότι, δεδομένου του μεγέθους της χώρας μας και των διαφορών μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, είναι πιθανό η κορύφωση να επέλθει έπειτα από τουλάχιστον δύο εβδομάδες, πιθανότατα μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου», δήλωσε ο αμερικανός επιδημιολόγος.

Η ανασκευή Fauci


Εν τω μεταξύ ο Fauci προχώρησε σε ανασκευή προηγούμενων δηλώσεων του.
Σε συνέντευξή του στο MSNBC, ο Fauci παραδέχτηκε ότι πολλά από τα παιδιά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με Covid-19 δεν βρίσκονται στο νοσοκομείο λόγω της νόσου. :
«Πρώτα από όλα, ποσοτικά, έχουμε περισσότερους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, που μολύνονται.
Πάντως η νοσηλεία στα παιδιά είναι πολύ, πολύ χαμηλότερη σε ποσοστιαία βάση από ό,τι εκείνη για ενήλικες, και ιδιαίτερα για ηλικιωμένα άτομα.
Όταν έχουμε τόσο μεγάλο όγκο λοιμώξεων μεταξύ των παιδιών, ακόμη και με χαμηλό επίπεδο λοίμωξης , θα δείτε ακόμα πολλά περισσότερα παιδιά που θα νοσηλεύονται», δήλωσε ο Fauci.
«Αλλά το άλλο σημαντικό πράγμα είναι ότι αν κοιτάξουμε τα παιδιά που νοσηλεύονται, πολλά από αυτά νοσηλεύονται με Covid και όχι εξαιτίας του Covid», παραδέχθηκε ο Fauci.
«Και τι εννοούμε με αυτό - αν ένα παιδί πάει στο νοσοκομείο, αυτόματα υποβάλλεται σε εξετάσεις για Covid.
Και εάν είναι θετικό υπολογίζεται ως άτομα που νοσηλεύονται με Covid.
Όταν μάλιστα, μπορεί να μπουν για σπασμένο πόδι ή σκωληκοειδίτιδα ή κάτι τέτοιο.
Άρα, υπερμετράται ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύονται με Covid, είπε αφοπλιστικά ο Αμερικανός επιστήμονας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης