Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της Evergrande στο Χονγκ Κονγκ

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της Evergrande στο Χονγκ Κονγκ
Εν αναμονή της δημοσιοποίησης «εσωτερικών πληροφοριών» από την China Evergrande Group
Σχετικά Άρθρα
Την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της στο Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε o κινεζικός κολοσσός ακινήτων Evergrande, εν αναμονή της δημοσιοποίησης «εσωτερικών πληροφοριών», όπως μεταδίδει το Reuters.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν το Σαββατοκύριακο ότι η δημοτική αρχή στο κινεζικό θέρετρο νησί Χαϊνάν έδωσε εντολή στην Evergrande στις 30 Δεκεμβρίου να κατεδαφίσει τα 39 κτίρια κατοικιών εντός 10 ημερών, λόγω παράνομης κατασκευής. Τα κτίρια εκτείνονται σε 435.000 τετραγωνικά μέτρα.
Η Evergrande ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το 91,7% των εθνικών της έργων έχουν ξαναρχίσει την κατασκευή μετά από τρεις μήνες προσπαθειών. Πολλά έργα σταμάτησαν προηγουμένως αφού ο ανάδοχος απέτυχε να πληρώσει τους πολλούς προμηθευτές και εργολάβους του.
Η Evergrande, που είναι η πιο χρεωμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στον κόσμο, δυσκολεύεται να αποπληρώσει οφειλές της που ξεπερνούν τα 300 δισ. δολάρια, περιλαμβανομένων σχεδόν 20 δισ. δολαρίων από διεθνή ομόλογα που οι οίκοι αξιολόγησης θεώρησαν τον περασμένο μήνα ότι έχει αθετήσει. καθώς δεν προχώρησε στις σχετικές πληρωμές.

Η κινεζική εταιρεία δεν προχώρησε στην πληρωμή νέων τοκομεριδίων, αξίας 255 εκατ. δολαρίων, την περασμένη Τρίτη, αν και για αυτές υπάρχει περίοδος χάριτος 30 ημερών.

Αναταραχή το 2021

Η μετοχή της Evergrande υποχώρησε κατά 89% το σύνολο του 2021.
Στις 17 Δεκεμβρίου, η China Evergrande Group, κηρύχθηκε σε κατάσταση αθέτησης υποχρεώσεων από τον οίκο αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας S&P Global μετά την απώλεια της προθεσμίας πληρωμής ομολόγων νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
«Εκτιμούμε ότι ο όμιλος China Evergrande και ο υπεράκτιος χρηματοδοτικός του βραχίονας Tianji Holding απέτυχαν να πραγματοποιήσουν πληρωμές κουπονιών για τα εκκρεμή δολαριακά ομόλογά τους», ανέφερε ο S&P.
Ο S&P πρόσθεσε ότι η Evergrande είχε ζητήσει να αποσυρθούν οι αξιολογήσεις μετά την υποβάθμιση σε «επιλεκτική χρεοκοπία» έναν όρο που χρησιμοποιούν οι οίκοι αξιολόγησης για να περιγράψουν μια χαμένη πληρωμή για ένα ομόλογο, αλλά όχι απαραίτητα για όλα τα ομόλογά του.

Σύμφωνα με το Reuters, η μη καταβολή 82,5 εκατ. δολαρίων σε πληρωμές τόκων που έπρεπε να καταβληθούν τον περασμένο μήνα θα προκαλούσε διασταυρούμενη αθέτηση πληρωμών στα διεθνή ομόλογα της εταιρείας ύψους περίπου 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα έθετε τον κατασκευαστή σε κίνδυνο να γίνει ο μεγαλύτερος χρεοκοπημένος της Κίνας – μια πιθανότητα που πλανάται πάνω από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου εδώ και μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης