Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέταρτη δόση εμβολίου κατά της Covid 19 βλέπει το φθινόπωρο του 2022 ο CEO της Moderna, Bancel

Τέταρτη δόση εμβολίου κατά της Covid 19 βλέπει το φθινόπωρο του 2022 ο CEO της Moderna, Bancel
Η αποτελεσματικότητα των ενισχυτικών δόσεων εμβολίων πιθανότατα θα μειωθεί κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών
Η αποτελεσματικότητα των ενισχυτικών δόσεων κατά της Covid-19 πιθανότατα θα μειωθεί με την πάροδο του χρόνου.
Έτσι δεν αποκλείεται οι άνθρωποι να χρειαστούν μια τέταρτη δόση το φθινόπωρο για να αυξήσουν την προστασία τους.
Αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stephane Bancel, ο οποίος όμως εκτίμησε ότι τα άτομα που έλαβαν τις ενισχυτικές τους δόσεις το περασμένο φθινόπωρο πιθανότατα θα έχουν αρκετή προστασία για να τα περάσουν τον χειμώνα, όταν οι νέες μολύνσεις παραδοσιακά αυξάνονται καθώς οι άνθρωποι συγκεντρώνονται σε εσωτερικούς χώρους.
Ωστόσο, ο Bancel είπε ότι η αποτελεσματικότητα των ενισχυτικών πιθανότατα θα μειωθεί κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, παρόμοια με αυτό που συνέβη με τις δύο πρώτες δόσεις.

Ήδη έχει αρχίσει η προετοιμασία για τις επόμενες δόσεις

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna είπε ότι οι κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και της Νότιας Κορέας, παραγγέλνουν ήδη τις δόσεις στο στάδιο της προετοιμασίας.
«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα χρειαστούμε ενισχυτικές το φθινόπωρο του ’22 και μετά», είπε ο Bancel, προσθέτοντας ότι άτομα που είναι μεγαλύτερης ηλικίας ή έχουν υποκείμενες παθήσεις μπορεί να χρειάζονται ετήσιες ενισχυτικές για τα επόμενα χρόνια.
«Έχουμε πει ότι πιστεύουμε πρώτα ότι αυτός ο ιός δεν θα εξαφανιστεί», είπε ο Bancel.
«Θα πρέπει να ζήσουμε με αυτό».
Έτσι, ο αναμνηστικές δόσεις διαδραματίζουν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στις στρατηγικές δημόσιας υγείας για τον έλεγχο του ιού, με την προστασία από τις αρχικές δύο πρώτες δόσεις να έχει λάβει σημαντικό πλήγμα από την omicron.
Δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσαν ότι τα εμβόλια δύο δόσεων της Moderna και της Pfizer είναι μόνο περίπου 10% αποτελεσματικά στην πρόληψη της συμπτωματικής λοίμωξης από την omicron 20 εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση.
Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα των ενισχυτικών βολών αρχίζει να μειώνεται μετά από περίπου τέσσερις εβδομάδες, σύμφωνα με τη μελέτη.
Οι ενισχυτικές ήταν 55% έως 70% αποτελεσματικές στην πρόληψη της λοίμωξης στις εβδομάδες πέντε έως εννέα και 40% έως 50% αποτελεσματικά 10 εβδομάδες μετά τη λήψη του εμβολίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης