Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (NATO) προς Ρωσία: Η συμμαχία οφείλει να υπερασπιστεί τα μέλη της

Stoltenberg (NATO) προς Ρωσία: Η συμμαχία οφείλει να υπερασπιστεί τα μέλη της
Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη Ρωσία όσον αφορά τον έλεγχο των όπλων, συμβατικών και πυρηνικών, αλλά αυτό πρέπει να είναι αμοιβαίο, τόνισε ο Stoltenberg.

Το ΝΑΤΟ βλέπει θετικά το άνοιγμα της Ρωσίας στη διπλωματική οδό, αλλά η συμμαχία δεν μπορεί να δεχθεί οποιαδήποτε δημιουργία συμμάχων” δεύτερης κατηγορίας που δεν θα μπορεί να υπερασπιστεί, δήλωσε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Jens Stoltenberg, μετά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών.
"Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη Ρωσία όσον αφορά τον έλεγχο των όπλων, συμβατικών και πυρηνικών, αλλά αυτό πρέπει να είναι αμοιβαίο”, τόνισε ο Stoltenberg.
"Αυτό είναι διαφορετικό (από) την επιβολή μονομερών περιορισμών… δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε μια κατάσταση όπου έχουν δεύτερης κατηγορίας μέλη του ΝΑΤΟ, όπου το ΝΑΤΟ ως συμμαχία δεν θα επιτρέπεται να τα προστατεύσει”, πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι θέλει νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ότι το ΝΑΤΟ θα εγκαταλείψει οποιαδήποτε στρατιωτική δραστηριότητα στην Ανατολική Ευρώπη και την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης