Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συμβαίνει με τους αθλητές; Τενίστας αποχώρησε ξαφνικά με πόνους στο στήθος – Ήταν αντίπαλος του Σ. Τσιτσιπά

Τι συμβαίνει με τους αθλητές; Τενίστας αποχώρησε ξαφνικά με πόνους στο στήθος – Ήταν αντίπαλος του Σ. Τσιτσιπά
Ο Νικολόζ Μπασιλασβίλι χρειάστηκε να τελειώσει νωρίς τον αγώνα του στο ATP Cup λόγω αναπνευστικών δυσκολιών
Σχετικά Άρθρα

Τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί ραγδαία τα περιστατικά καρδιοπαθειών σε αθλητές.
Μάλιστα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Νικολόζ Μπασιλασιβίλι στο ATP Cup εκτυλίχθηκαν δραματικές σκηνές, καθώς ο Γεωργιανός άρχισε να δυσκολεύεται να αναπνεύσει.
Ο Νικολόζ Μπασιλασβίλι χρειάστηκε να τελειώσει νωρίς τον αγώνα του στο ATP Cup λόγω αναπνευστικών δυσκολιών.
Ο 29χρονος περπάτησε αργά προς τον πάγκο της ομάδας του και προσπάθησε να πάρει μερικές βαθιές ανάσες και να πιει λίγο νερό καθώς περίμενε να έρθει ο φυσιοθεραπευτής στο γήπεδο. Το ζευγάρι είχε μια συνομιλία προτού συμμετάσχει ένας άλλος γιατρός, καθώς οι χειρονομίες του έδειχναν ότι ένιωθε σφίξιμο στο στήθος του.

Είναι ένα από τα πολλά περιστατικά που λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο καιρό και αυτή τη φορά έγινε και στην Αυστραλία, στη χώρα που έχει «αιχμαλωτίσει» τον Νόβακ Τζόκοβιτς γιατί αντιδρά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ένας ακόμη ποδοσφαιριστής νεκρός

Κατά την διάρκεια της προπόνησης του αισθάνθηκε αδιαθεσία και πέθανε.
Ο Μάρκος Μενάλντο (Menaldo) παραπονέθηκε για αναπνευστικές δυσκολίες.
Ένας 25χρονος αστέρας του ποδοσφαίρου από τη Γουατεμάλα κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της προπόνησης και πέθανε λίγο μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Ο Μάρκος Μενάλντο, αμυντικός που έπαιζε στη Ντεπορτίβο Μαρκένσε, ανέφερε ότι αντιμετώπιζε αναπνευστικές δυσκολίες κατά τη διάρκεια της προπόνησης.
«Η τραγωδία συνέβη στο στάδιο Marquesa de la Ensenada όπου ο Menaldo έλαβε επείγουσα θεραπεία καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης στο γήπεδο του San Marcos προτού μεταφερθεί στο Hospital de Especialidades όπου πέθανε», αναφέρει η Mirror .

Ο Μενάλντο ήταν αγαπημένος των φιλάθλων αφού οδήγησε την ομάδα του στον τίτλο της δεύτερης κατηγορίας πρόσφατα.

«Ένας νέος, δυναμικός και χαρούμενος άνθρωπος, του συμβαίνει αυτό.
Είναι αρκετά δυνατό και σοκαριστικό γιατί δεν χάνεις μόνο έναν παίκτη, αλλά και έναν φίλο», παρατήρησε ο Hernan Maldonado, πρόεδρος του συλλόγου της Deportivo.

«Τον μετέφεραν στο κέντρο βοήθειας όπου έκαναν ότι μπορούσαν. Αλλά δυστυχώς, ο θάνατος επιβεβαιώθηκε», πρόσθεσε.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο θάνατος του Μενάλντο ακολούθησε τραγικά αυτόν του Κροάτη ποδοσφαιριστή Μάριν Τσάτσιτς, ο οποίος πέθανε σε παρόμοιες συνθήκες λίγο πριν τα Χριστούγεννα, αφού κατέρρευσε ξαφνικά κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Ο 23χρονος διαγνώστηκε με καρδιακή ανεπάρκεια πριν μεταφερθεί εσπευσμένα σε κοντινό νοσοκομείο, αλλά πέθανε στις 23 Δεκεμβρίου.

Τον Νοέμβριο, η γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung δημοσίευσε μια έκθεση που προσπαθούσε να απαντήσει γιατί «ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός επαγγελματιών και ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών έχει καταρρεύσει ή πεθάνει πρόσφατα».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης