Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντυπωσιακό: Το πιο δημοφιλές όνομα στις Βρυξέλλες είναι το Mohamed

Εντυπωσιακό: Το πιο δημοφιλές όνομα στις Βρυξέλλες είναι το Mohamed
Το νούμερο 2 στη λίστα είναι το όνομα «Jean» με 6089 εγγραφές, αν και ο «Ahmed» βρίσκεται στην 4η θέση με 4.166 εγγραφές.

Το πιο δημοφιλές όνομα για νεογέννητα μωρά στις Βρυξέλλες, όπου είναι η έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι Mohamed, με τα ισλαμικά ονόματα να αποτελούν το 43% των συνολικών εγγραφών στη βελγική πόλη.

«Στα στοιχεία που δημοσίευσε η βελγική στατιστική υπηρεσία, Statbel , δύο παραλλαγές του ονόματος — Mohamed και Mohammed — κατέλαβαν τα τρία πιο κοινά ονόματα αγοριών για νεογέννητα που γεννήθηκαν στην περιοχή των Βρυξελλών το 2021, συνολικά 18.430 εγγραφές», αναφέρει το ReMix News.

Το νούμερο 2 στη λίστα είναι το όνομα «Jean» με 6089 εγγραφές, αν και ο «Ahmed» βρίσκεται στην 4η θέση με 4.166 εγγραφές.
Συνολικά, στο 43% του νεογέννητου πληθυσμού των Βρυξελλών δόθηκαν ισλαμικά ονόματα, υπογραμμίζοντας πώς η βελγική πρωτεύουσα έχει «εμπλουτιστεί» κατάλληλα από την ποικιλομορφία.

Οι γηγενείς Βέλγοι αποτελούν πλέον μειονότητα στις Βρυξέλλες, ενώ σε ολόκληρη τη χώρα το 48% των μωρών γεννήθηκαν από αλλοδαπή μητέρα ή μητέρα αλλοδαπής καταγωγής τον τελευταίο χρόνο.

Ωστόσο, μια τέτοια αχαλίνωτη μετανάστευση από ισλαμιστές έχει δημιουργήσει διαβόητα γκέτο, συμπεριλαμβανομένου του Molenbeek στις Βρυξέλλες, μιας κοινότητας που κάλυψε τον τρομοκράτη Salah Abdeslam για 4 μήνες πριν τον συλλάβει η αστυνομία.

Η βελγική πόλη Άντερλεχτ πλήττεται επίσης συχνά από ταραχές, ιδιαίτερα από νέους μετανάστες που ακόμη και με lockdown λόγω του COVID-19 οργάνωσαν μαζικές αναταραχές τον Απρίλιο του 2020.

Μέσα στο 2021 οι διαδηλωτές του Black Lives Matter στην πόλη της Αμβέρσας παραμόρφωσαν ένα άγαλμα του βασιλιά Λεοπόλδου Β', του μακροβιότερου μονάρχη του Βελγίου, οι αρχές το αφαίρεσαν και το έβαλαν σε μουσείο.

Το 53,2% των κατοίκων στην Αμβέρσα, την πολυπληθέστερη πόλη του Βελγίου — είναι τώρα μετανάστες.

Τον Οκτώβριο του 2018, ένας 68χρονος άνδρας στο Turnhout της Αμβέρσας χτυπήθηκε βίαια αφού υπέστη άγριο ξυλοδαρμό από μετανάστες που προσβλήθηκαν λόγω του σκύλου που είχε.
Επίσης 12 μετανάστες στην Αμβέρσα έριξαν πέτρες σε μια ανάπηρη ηλικιωμένη κυρία ενώ την αποκαλούσαν «βρώμικη, δύσοσμη Βελγίδα» κατά τη διάρκεια μιας απαράδεκτης επίθεσης.
bn_mohammend.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης