Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμβολιαστική «δικτατορία»: Η Blackstone απαιτεί να εμβολιαστούν οι υπάλληλοι της πριν γυρίσουν στα γραφεία

Εμβολιαστική «δικτατορία»: Η Blackstone απαιτεί να εμβολιαστούν οι υπάλληλοι της πριν γυρίσουν στα γραφεία
Συγκεκριμένα αυτή τη φορά, η Blackstone Inc. απαιτεί από το προσωπικό των ΗΠΑ να λάβει τις ενισχυτικές δόσεις εμβολίων για τον Covid-19 για να μπορέσει να εργαστεί στο γραφείο
Μια μια, οι εταιρείες στην Αμερική αρχίζουν να υποκύπτουν στην εμβολιαστική... δικτατορία, απαιτώντας από τους εργαζομένους τους να λάβουν υποχρεωτικά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα αυτή τη φορά, η Blackstone Inc. απαιτεί από το προσωπικό των ΗΠΑ να λάβει τις ενισχυτικές δόσεις εμβολίων για τον Covid-19 για να μπορέσει να εργαστεί στο γραφείο, ενώ συμμετέχει στις εταιρείες της Wall Street που εντείνουν την πίεση στο εργατικό δυναμικό τους τις τελευταίες ημέρες για να κάνουν περισσότερα τεστ.
Ο μεγαλύτερος εναλλακτικός διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο είπε στους υπαλλήλους ότι πρέπει να λάβουν ενισχυτικές δόσεις «το συντομότερο δυνατό», δήλωσε μια εκπρόσωπος την Τετάρτη.
Οι υπάλληλοι γραφείου θα πρέπει να ελέγχονται επί τόπου τρεις φορές την εβδομάδα, είπε επίσης η ίδια.
Την ίδια ώρα, η Wall Street παλεύει με μια έκρηξη των λοιμώξεων Covid λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής omicron, η οποία έχει ανατρέψει τα σχέδια επιστροφής των εργαζομένων στα πόστα τους δια ζώσης.
Η Goldman Sachs Group Inc. δήλωσε στα τέλη του περασμένου μήνα ότι απαιτεί τρίτη δόση και διπλασιασμό των τεστ για τους υπαλλήλους γραφείου.
Η Citigroup Inc. απειλεί τους μη εμβολιασμένους υπαλλήλους με απόλυση αυτόν τον μήνα.
Εν τω μεταξύ, η Bank of America Corp. δωρίζει 100 δολ. σε τοπικές τράπεζες τροφίμων και οργανισμούς για την ανακούφιση της πείνας για κάθε εργαζόμενο στις ΗΠΑ που λαμβάνει την τρίτη δόση εμβολίου κατά του Covid-19, σε μια πιο ήπια προσέγγιση.
Αυτή την εβδομάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase & Co. Jamie Dimon προειδοποίησε τους αρνητές εμβολίων στη Νέα Υόρκη ότι δεν θα μπορούν να εργαστούν στο γραφείο -- και ότι παράλληλα «δεν πρόκειται να σας πληρώσουμε για να μην εργάζεστε στο γραφείο .»
Πέρυσι, η Blackstone ζήτησε από τους επαγγελματίες των ΗΠΑ να επιστρέψουν στα γραφεία της με πλήρη απασχόληση μέχρι τις αρχές Ιουνίου . Αλλά όταν τα κρούσματα Covid εκτινάχθηκαν στα ύψη σε ολόκληρη τη χώρα αργότερα μέσα στο έτος, η εταιρεία άφησε το προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι έως τις 18 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους. Η εταιρεία απώθησε πρόσφατα την επιστροφή στις 28 Ιανουαρίου, είπε η εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης