Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Στη Βουλή εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων το σχέδιο νόμου για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Αυστρία: Στη Βουλή εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων το σχέδιο νόμου για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Η υποχρεώση εμβολιασμού θα πρέπει να ισχύει για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω - Τα πρόστιμα που προβλέπονται

Σχετικά Άρθρα

Στην Αυστρία, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ στις αρχές Φεβρουαρίου, όπως είχε προγραμματιστεί, σύμφωνα με την Handelsblatt, την οποία επικαλείται δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022.
Αυτό λέει το σχέδιο νόμου που παρουσίασε η κυβέρνηση την Κυριακή 16/1.
Η υποχρεώση εμβολιασμού θα πρέπει να ισχύει για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω και όχι, όπως είχε προγραμματιστεί προηγουμένως, από την ηλικία των 14 ετών.

Πρόστιμο έως 3.600 ευρώ

Οι έλεγχοι θα πρέπει να ξεκινήσουν στα μέσα Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένου του δρόμου, όπως είπε ο υπουργός Υγείας Wolfgang Mückstein (Πράσινοι).
Για όσους αρνηθούν να εμβολιαστούν, επιβάλλεται πρόστιμο από 600 ευρώ και 3600 ευρώ, εάν δεν συμμορφωθούν με την υποχρέωση εμβολιασμού και αφήσουν να παρέλθει η ημερομηνία εμβολιασμού.

Κοινοβουλευτική πλειοψηφία

Ο νόμος ισχύει για όλα τα άτομα που διαμένουν στην Αυστρία.
Εξαιρέσεις γίνονται για εγκύους και άτομα που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους.
Όσοι έχουν αναρρώσει θα πρέπει να απαλλάσσονται για 180 ημέρες (δηλαδή 6 μήνες).
Το κοινοβούλιο πρόκειται να ψηφίσει τον νόμο την Πέμπτη (20 Ιανουαρίου).
Αυτό θεωρείται τυπικό γιατί ο κυβερνητικός συνασπισμός του συντηρητικού ÖVP και των Πρασίνων έχει την απαραίτητη απλή πλειοψηφία.
Τον Νοέμβριο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα τέταρτο καθολικό lockdown και είπε ότι θα κάνει τους εμβολιασμούς υποχρεωτικούς για όλους τους Αυστριακούς, η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα υιοθετήσει το μέτρο.

Πολιτικό κόστος

Μια δημοσκόπηση για το περιοδικό Profil (15/1)έδειξε ότι το 51% των ερωτηθέντων αντιτίθεται στο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός από τον Φεβρουάριο, εκ των οποίων το 34% ήταν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού γενικά και το 17% ήθελε να να δοθεί παράταση στην εφαρμογή του μέτρου.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 45% των Αυστριακών τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού από τον Φεβρουάριο.
Η δημοσκόπηση έδειξε ότι οι συντηρητικοί του Καγκελαρίου Karl Nehammerκαι οι Σοσιαλδημοκράτες της αντιπολίτευσης καταλαμβάνουν την πρώτη θέση με ποσοστό 25%, ακολουθούμενοι από το δεξιό Κόμμα της Ελευθερίας, σθεναρό επικριτή της κυβερνητικής πολιτικής, με ποσοστό 20%.
Οι Πράσινοι, ο μικρότερος εταίρος στον συνασπισμό, ισοβαθμεί και με τους φιλελεύθερους με 11%, ενώ το σκεπτικιστικό για τα υγειονομικά μέτρα κόμμα MFG κατεγραψε επίδοση 6%.
Πορεία των κρουσμάτω
Οι υγειονομικές αρχές έχουν καταγράψει περισσότερες από 1,4 εκατομμύρια μολύνσεις και σχεδόν 14.000 θανάτους από τον COVID-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία στις αρχές του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης