Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες διαδηλώσεις στην Ευρώπη ενάντια στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς – Μεγάλες πορείες σε Αυστρία, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα

Νέες διαδηλώσεις  στην Ευρώπη ενάντια στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς – Μεγάλες πορείες σε  Αυστρία, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα

Νέες δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στην Ευρώπη

Σχετικά Άρθρα

(upd) Νέες μεγάλες κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, πυροδοτούν οι αυταρχικές αποφάσεις των κυβερνήσεων για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό έναντι του Covid και τα δρακόντεια περιοριστικά μέτρα.
Το Σαββατοκύριακο ( 15 - 16/1/2022) μεγάλες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Ολλανδία, Αυστρία, Ιταλία, Ουγγαρία και Ελλάδα.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι του Άμστερνταμ

Χιλιάδες διαδηλωτές γέμισαν τους δρόμους του Άμστερνταμ την Κυριακή (16/1) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εμβολιαστική εκστρατεία και τα περιοριστικά μέτρα.
Ολλανδοί διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν: «Επιστροφή στην κανονικότητα τώρα!» και «Χορτάσαμε τα ψέματα».
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και αγρότες, που έφτασαν με τρακτέρ στο Άμστερνταμ.
Η διαδήλωση οργανώθηκε από τη συλλογικότητα «Nederland in Verzet» («Η Ολλανδία αντιστέκεται»).
Διεξήχθη σε πολλές περιοχές της πόλης, κυρίως μπροστά από το Rijksmuseum.
Η δήμαρχος Femke Halsema κάλεσε τους διαδηλωτές να σεβαστούν τους ισχύοντες κανόνες, διαφορετικά η αστυνομία θα αναγκαζόταν να παρέμβει.
Η ολλανδική κυβέρνηση ήρε εν μέρει το lockdown σε εθνικό επίπεδο την Παρασκευή, αλλά εστιατόρια, καφέ, μουσεία, θέατρα και κινηματογράφοι παραμένουν κλειστά.


Μεγάλη πορεία στη Βιέννη

Χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Αυστρίας
το Σάββατο (15/1/2022), προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης να εισαγάγει
υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κατά του Covid τον επόμενο μήνα,
«Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει!» φώναξαν οι διαδηλωτές στο κέντρο της Βιέννης στη δυναμική κινητοποίηση ενάντια στα περιοριστικά μέτρα και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.
Το κοινοβούλιο έχει προγραμματιστεί να ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα για το θέμα.
Τον Νοέμβριο 2021, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα τέταρτο καθολικό lockdown και διακήρυξε πως θα καταστήσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς, την πρώτη χώρα της ΕΕ που θα το κάνει.

Αντίθετη η πλειοψηφία των Αυστριακών

Μια δημοσκόπηση για το περιοδικό Profil έδειξε ότι το 51% των ερωτηθέντων αντιτίθενται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 45% των Αυστριακών τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού από τον Φεβρουάριο.
Η δημοσκόπηση έδειξε ότι οι συντηρητικοί και οι Σοσιαλδημοκράτες της αντιπολίτευσης καταλαμβάνουν την πρώτη θέση με ποσοστό 25%, ακολουθούμενοι από το δεξιό Κόμμα της Ελευθερίας, σθεναρό επικριτή της κυβερνητικής πολιτικής, με ποσοστό 20%.
Οι Πράσινοι, ο μικρότερος εταίρος στον συνασπισμό, ισοβαθμεί και με τους φιλελεύθερους με 11%, ενώ το σκεπτικιστικό για τα υγειονομικά μέτρα κόμμα MFG κατέγραψε επίδοση 6%.

holland_1.JPG
holland_2_1.JPG
holland_3_1.JPG

holland_4.JPG
holland_5.JPG
Thousands protest mandatory virus jabs in Vienna | Free Malaysia Today (FMT)
Thousands protest in Vienna against mandatory vaccination - anews

Διαδήλωση στο Παρίσι

Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του εμβολίου διαδήλωσαν στο Παρίσι και σε ορισμένες άλλες πόλεις το Σάββατο (15/1) κατά του νόμου - lockdown για ανεμβολίαστους.
Η Γαλλία βρίσκεται εντός του πέμπτου κύματος Covid-19, με τα ημερήσια νέα κρούσματα να ξεπερνούν τακτικά επίπεδα ρεκόρ πάνω από 300.000.
Ωστόσο, ο αριθμός των εισαγωγών στην εντατική είναι πολύ χαμηλότερος από ό,τι στο πρώτο κύμα το 2020.


Διαδηλώσεις και στην Ιταλία

Έπειτα από δυο εβδομάδες «απουσίας», το Σάββατο (15/1/2022) Ιταλοί πολίτες κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και του «πράσινου πάσου» διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις της χώρας.
Τόσο στη Ρώμη όσο και στο Μιλάνο, τους επετράπη να διαδηλώσουν μέσα σε πλατείες, αλλά όχι να πραγματοποιήσουν πορεία.
Κάτι που προκάλεσε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά χωρίς τραυματισμούς.
Οι διαδηλωτές στην ιταλική πρωτεύουσα, επέμειναν ότι «η πανδημία έχει ήδη τελειώσει» και ότι «έχουν δικαίωμα να πηγαίνουν στη δουλειά τους, έστω και αν δεν έχουν κάνει το εμβόλιο».
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις αυτές, δεν φορούσαν προστατευτική μάσκα.
nein.JPG
Αυστρία - Ιταλία: Νέα διαμαρτυρία χιλιάδων πολιτών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού  – Πλειοψηφία όσοι αντιτίθενται στο μέτρο
Ουγγαρία: Διαδηλώσεις με έντονο πολιτικό άρωμα

Πάνω από χίλιοι άνθρωποι διαδήλωσαν στη Βουδαπέστη διαμαρτυρόμενοι κατά του εμβολιασμού του COVID-19 σε συγκέντρωση που διοργάνωσε το ακροδεξιό Κίνημα Η Πατρίδα μας, το οποίο επιχειρεί να επιβάλει μια ισχυρή αντιεμβολιαστική και αντιμεταναστευτική πολιτική πλατφόρμα ενόψει των εκλογών της 3ης Απριλίου 2022, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters  την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022.

«Η δικτατορία του COVID»

«Δεν ανεχόμαστε τον εκβιασμό», έλεγε το κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης, όπου ο κόσμος σήκωσε  πανό που έγραφαν: «Είμαι ανεμβολίαστος, όχι εγκληματίας» και «Φτάνει η δικτατορία του COVID».
Οι εμβολιασμοί κατά του COVID-19 έχουν γίνει υποχρεωτικοί μόνο για τους εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.
Η Ουγγαρία έχει ποσοστό εμβολιασμού λίγο πάνω από 60%, το οποίο είναι χαμηλότερο από τα δυτικοευρωπαϊκά επίπεδα.
Λίγο περισσότεροι από έξι εκατομμύρια Ούγγροι έχουν κάνει τουλάχιστον δύο δόσεις, ενώ 3,3 εκατομμύρια έχουν λάβει τρίτη ενισχυτικη.
Η κυβέρνηση αναγνώρισε ένα τέταρτο εμβόλιο του οποίο η χρήση θα ξεκινήσει σε έξι μήνες ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έγκρισης
Anti-vaccine far-right rally attracts hundreds in Hungary | Reuters
Αναδιάταξη της άκρας δεξιάς

Η Πατρίδα μας, είναι ένα κόμμα παρακλάδι του πρώην ακροδεξιού κόμματος του Jobbik, έχει συμμαχήσει με ριζοσπαστικές ομάδες της άκρας δεξιάς τα τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση Zavecz Research που διεξήχθη τον Δεκέμβριο, η Πατρίδα μας έλαβε 3%, που θα ήταν κάτω από το όριο του 5% για την είσοδο στο κοινοβούλιο στις εκλογές του Απριλίου 2022.
Το Fidesz, κυβερνών κόμμα, έλαβε 38% με αντίπαλο τη συμμαχίας των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης, , υποδεικνύοντας ότι ο πρωθυπουργός Viktor Orban θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια δύσκολη επανεκλογή.
Enough of Covid dictatorship': Anti-vaccine rally in Hungary attracts  hundreds | World News - Hindustan Times

Διαδήλωση και στη Μάλτα

Η Μάλτα είδε τη μεγαλύτερη διαμαρτυρία της μέχρι στιγμής ενάντια στους περιορισμούς για τον Covid, με εκατοντάδες πολίτες να διαδηλώνουν στην πρωτεύουσα Βαλέτα ενάντια στα νέα μέτρα που απαιτούν την έκδοση πιστοποιητικού για την είσοδο στους περισσότερους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων, των γυμναστηρίων και των μπαρ.

Μεγάλη πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη πορεία ενάντια στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών έλαβε χώρα την Κυριακή (16/1/2022) στη Θεσσαλονίκη.
Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο όπου φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης αλλά και της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού που τίθεται σε ισχύ από τις 17/1, για τους πολίτες άνω των 60 ετών.
Η πορεία ξεκίνησε από τον Λευκό Πύργο, στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην οδό Νικολάου Γερμανού και έπειτα στην οδό Τσιμισκή.
Τα μέλη πραγματοποίησαν στάση μπροστά από τα γραφεία της ΔΕΗ εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια τους στις αυξήσεις της εταιρείας για το ηλεκτρικό ρεύμα και αργότερα συνέχεια με μέτωπο προς τα δυτικά.
Πολλοί από τους συμμετέχοντες κρατούσαν εικόνες της Ορθοδοξίας, ελληνικές σημαίες και πλακάτ κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.
Σημειώνεται ότι στην κινητοποίηση συμμετείχαν και ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που έχουν τεθεί σε αναστολή.
Παράλληλα τα άτομα φώναξαν και συνθήματα υπέρ του Novak Djokovic.

00_4.jpg


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης