Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διεθνής Αμνηστία κατά Ιταλίας για απαράδεκτες διακρίσεις κατά των ανεμβολίαστων

Διεθνής Αμνηστία κατά Ιταλίας για απαράδεκτες διακρίσεις κατά των ανεμβολίαστων

Το μέτρο που υποχρεωτικού εμβολιασμού πρέπει να περιορισθεί χρονικά και είναι μη αναλογικό επισημαίνει η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων

Σχετικά Άρθρα

Η οργάνωση προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η  Διεθνής Αμνηστία προέτρεψε την Ιταλία να αλλάξει σκληρούς περιορισμούς για τον COVID-19 για να αποφύγει τις διακρίσεις σε βάρος των μη εμβολιασμένων ατόμων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022.
Σε πρόσφατο νομοθέτημά της, η κυβέρνηση του Mario Draghi κατέστησε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους άνω των 50 ετών και για τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς και μιας σειράς άλλων υπηρεσιών, μια από τις ελάχιστες χώρες που έλαβαν παρόμοια μέτρα, με στόχο να μετριάσει την πίεση τις ιταλικές υπηρεσίες υγείας και να μειώσει τους θανάτους από Covid-19.

Εναλλακτική μέτρα

Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε να τεθούν σε εφαρμογή εναλλακτικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μασκών και των διαγνωστικών τεστ για τον COVID-19, ώστε να επιτραπεί στον μη εμβολιασμένο πληθυσμό να συνεχίσει να μετακινείται για τη δουλειά και να χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς «χωρίς διακρίσεις». ανέφερε ο οργάνωση σε ανακοίνωσή της το Σάββατο 15 Ιανουαρίου

Αναλογικότητα του μέτρου

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, που θα διαρκέσουν έως τις 15 Ιουνίου, η χρήση μάσκας και το αρνητικό τεστ COVID-19 δεν αρκούν για την πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή, για άτομα άνω των 50 ετών, να εισέρχονται στον τόπο εργασίας τους.
Η Διεθνής Αμνηστία Ιταλίας, το τοπικό τμήμα της ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επισήμανε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα μπορούσε να δικαιολογηθεί για λόγους δημόσιας υγείας, αλλά πρέπει να περιοριστεί χρονικά και να είναι «ανάλογος» με το νόμιμο στόχο προστασίας της δημόσιας υγείας.

Βασικά δικαιώματα

«Η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να διασφαλίζει ότι ολόκληρος ο πληθυσμός μπορεί να απολαμβάνει τα βασικά δικαιώματά του, όπως το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την εργασία και την ιατρική περίθαλψη, ειδικά όσον αφορά τους ασθενείς χωρίς COVID και που χρειάζονται επείγουσα χειρουργική επέμβαση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης