Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αngela Merkel απορρίπτει την πρόταση να εργαστεί στα Ηνωμένα Έθνη

Η Αngela Merkel απορρίπτει την πρόταση να εργαστεί στα Ηνωμένα Έθνη
Γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Guterres είχε προσφέρει στη Merkel τη θέση της επικεφαλής ενός υψηλόβαθμου συμβουλευτικού οργάνου των Ηνωμένων Εθνών

Η πρώην Γερμανίδα καγκελάριος Αngela Merkel απέρριψε την προσφορά να εργαστεί στα Ηνωμένα Έθνη, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο της, ένα μήνα μετά την αποχώρησή της ύστερα από 16 χρόνια θητείας στην καγκελαρία.
Η 67χρονη Merkel κάλεσε τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αntonio Guterres την περασμένη εβδομάδα για να τον ευχαριστήσει για τη θέση που της πρότεινε σε επιστολή και να του πει ότι δεν θα τη δεχθεί, ανέφερε το γραφείο της χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.
Γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Guterres είχε προσφέρει στη Merkel τη θέση της επικεφαλής ενός υψηλόβαθμου συμβουλευτικού οργάνου των Ηνωμένων Εθνών για τα παγκόσμια δημόσια αγαθά, ένα από τα βασικά μεταρρυθμιστικά του σχέδια.
Η Merkel έχει μείνει εκτός πολιτικού προσκηνίου από τότε που παρέδωσε την καγκελαρία της Γερμανίας στον Σοσιαλδημοκράτη Olaf Scholz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης