Τελευταία Νέα
Διεθνή

The Lancet: Αποτυχία η θεραπεία που υπέγραφε ο Fauci - Μη αποτελεσματική ίσως και επιβλαβής η hIVIG απέναντι στον κορωνοϊό

The Lancet: Αποτυχία η θεραπεία που υπέγραφε ο Fauci - Μη αποτελεσματική ίσως και επιβλαβής η hIVIG απέναντι στον κορωνοϊό
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δοκιμής, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο ακαδημαϊκό περιοδικό The Lancet με κριτές, η χρήση του hIVIG με ρεμδεσιβίρη έχει ελάχιστα έως καθόλου οφέλη σε σύγκριση με τη χρήση μόνο της ρεμντεσιβίρης

Η χρήση ενός εξαιρετικά συμπυκνωμένου διαλύματος αντισωμάτων κατά του COVID-19 μπορεί να μην είναι αποτελεσματική στη θεραπεία του ιού, σύμφωνα με νέα αποτελέσματα δοκιμών αναφέρει το Jerusalem Post

Μια κλινική δοκιμή Φάσης 3 που χρηματοδοτήθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH), η οποία διευθύνεται από τον κορυφαίο ειδικό στις ασθένειες των ΗΠΑ Δρ. Anthony Fauci, μελέτησε τη θεραπεία νοσηλευόμενων ασθενών με COVID-19 με ένα συνδυασμό υπεράνοσης ενδοφλέβιας ανοσοσφαιρίνης κατά του κορωνοϊού ή hIVIG και του φαρμάκου ρεμδεσιβίρη, μια αντιική θεραπεία εγκεκριμένη από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) που συνιστάται θεραπεία για τον COVID-19 σε ορισμένους ασθενείς.

Στη δοκιμή δόθηκε το όνομα Inpatient Treatment with Anti-Coronavirus Immunoglobulin (ITAC).

Ωστόσο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δοκιμής, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο ακαδημαϊκό περιοδικό The Lancet με κριτές, η χρήση του hIVIG με ρεμδεσιβίρη έχει ελάχιστα έως καθόλου οφέλη σε σύγκριση με τη χρήση μόνο της ρεμντεσιβίρης.

Τι είναι η υπεράνοση ενδοφλέβια ανοσοσφαιρίνη;

Οι σακούλες πλάσματος απεικονίζονται στο Interregional Transfusion CRS στη Βέρνη (credit: DENIS BALIBOUSE/REUTERS)

Η hIVIG προέρχεται από υγιή άτομα που είχαν αναρρώσει από τον COVID-19 και είχαν διατηρήσει μια ανοσολογική απόκριση από τη μόλυνση.
Συγκεκριμένα, μετατρέπεται σε φαρμακευτικό προϊόν που λαμβάνεται από το πλάσμα του αίματος πολλών ασθενών με COVID-19 που έχουν αναρρώσει.
Η χρήση πλάσματος για αντισώματα όπως αυτό είναι κάτι που, για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, φαινόταν να είναι ένας πολλά υποσχόμενος τρόπος καταπολέμησης του ιού σε ασθενείς που έχουν ήδη μολυνθεί.
Η υπόθεση για τη χρήση του πλάσματος είναι ότι τα αντισώματα που περιέχει θα μπορούσαν να εξουδετερώσουν τον νέο κορωνοϊό, εμποδίζοντάς τον να αναπαραχθεί και να σταματήσει τη βλάβη των ιστών.
Ενώ μια μικρή δοκιμή ενός κέντρου είχε βρει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα, αυτό δεν επαναλήφθηκε με επιτυχία.
Αυτή η μελέτη ήλπιζε να το αλλάξει αυτό και να βρει ένα αποτελεσματικό θεραπευτικό σχήμα.
«Στην προσπάθειά μας να βρούμε ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες για τον COVID-19, ελπίζαμε ότι η προσθήκη του anticoronavirus hIVIG σε ένα σχήμα ρεμδεσιβίρης θα έδινε στο ανοσοποιητικό σύστημα μια ώθηση για να βοηθήσει στην καταστολή του ιού νωρίς κατά τη διάρκεια της νοσηλείας», είπε ο Fauci σε δήλωση του.
«Δυστυχώς, η δοκιμή ITAC έδειξε ότι αυτή η στρατηγική δεν βελτίωσε την υγεία των ενηλίκων που νοσηλεύονται με COVID-19 και μπορεί να είναι επιβλαβής για ένα συγκεκριμένο υποσύνολο ασθενών. Μελέτες που δοκιμάζουν αυτή τη στρατηγική σε μη νοσηλευόμενους ενήλικες νωρίτερα κατά τη διάρκεια της λοίμωξης βρίσκονται σε εξέλιξη».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης