Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόσο πιθανά είναι στο μέλλον μεγάλα κύματα Covid – Τι προβλέπουν τα μοντέλα των Βρετανών ειδικών

Πόσο πιθανά είναι στο μέλλον μεγάλα κύματα Covid – Τι προβλέπουν τα μοντέλα των Βρετανών ειδικών
O Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson ήρε τα περιοριστικά μέτρα στην Αγγλία, λέγοντας ότι, ενώ η πανδημία δεν είχε τελειώσει, πως η Βρετανία πρέπει να μάθει να ζει με τον Covid
Σχετικά Άρθρα

Είναι πιθανά στο μέλλον μεγάλα κύματα λοιμώξεων από τον Covid εκτιμούν Βρετανοί επιδημιολόγοι που μοντελοποιούν την πανδημία και ενημερώνουν την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.
Υπενθυμίζεται πως ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson ήρε τα περιοριστικά μέτρα στην Αγγλία, λέγοντας ότι, ενώ η πανδημία δεν είχε τελειώσει, πως η Βρετανία πρέπει να μάθει να ζει με τον Covid.
Η επιστημονική ομάδα για τη μοντελοποίηση της πανδημίας (SPI-M-O) εκτιμά ότι η εμφάνιση νέων παραλλαγών του ιού ήταν ο μεγαλύτερος άγνωστος παράγοντας μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα, μαζί με τη μείωση της ανοσίας του πληθυσμού και τις αλλαγές στα πρότυπα ανάμειξης.
«Τα μεγάλα μελλοντικά κύματα μολύνσεων που χρειάζονται ενεργή διαχείριση για την αποφυγή επιζήμιων πιέσεων στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης είναι, τουλάχιστον, μια ρεαλιστική πιθανότητα (υψηλή εμπιστοσύνη) ή πιθανή (μέτρια εμπιστοσύνη)», ανέφερε η SPI-MO σε δήλωσή της.

Η κατάσταση θα βελτιώνεται

Η Βρετανία έχει αναφέρει 157.730 θανάτους από τον Covid, τον έβδομο υψηλότερο συνολικό αριθμό παγκοσμίως, και ο Johnson έχει αντιμετωπίσει έντονη κριτική για τον χειρισμό της πανδημίας μετά από 3 lockdown.
Η παραλλαγή Omicron τροφοδότησε μια έξαρση των μολύνσεων σε νέα υψηλά στο τέλος του 2021, ωθώντας τον Johnson να επαναφέρει ορισμένα περιορισμένα μέτρα, αλλά οι θάνατοι δεν αυξήθηκαν με τον ίδιο ρυθμό.
Τώρα άνοιξε ξανά την οικονομία πλήρως, επικαλούμενος το πρόγραμμα ενίσχυσης της χώρας, τη διαθεσιμότητα αντιικών φαρμάκων και τη χαμηλότερη σοβαρότητα της παραλλαγής Omicron, λόγω της σχέσεις θανάτων – κρουσμάτων.
Η Αγγλία επέστρεψε στο Σχέδιο Α την περασμένη εβδομάδα και ο πρόεδρος του SPI-M-O είπε στο Reuters ότι ενώ κάθε χρόνο η κατάσταση του Covid θα βελτιώνεται, μπορεί να υπάρξουν στιγμές όπου η κυβέρνηση πρέπει να κάνει πίσω και να εισαγάγει μέτρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης