Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήπως η «βουτιά» της μετοχής της Facebook είναι ευεργετική; - Τι σημαίνει το ορόσημο των 600 δισ.

tags :
Μήπως η «βουτιά» της μετοχής της Facebook είναι ευεργετική; - Τι σημαίνει το ορόσημο των 600 δισ.
Το ανώτατο όριο των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι επίσης ο αριθμός που επέλεξαν οι νομοθέτες στις ΗΠΑ ως το όριο για μια «καλυμμένη πλατφόρμα»
Η διαρκώς μειούμενη κεφαλαιοποίηση του Facebook θα μπορούσε να έχει ένα θετικό στοιχείο για τον τεχνολογικό γίγαντα: τη δυνατότητα να παρακάμψει τη νέα αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.
Η εταιρεία, που μετονομάστηκε πρόσφατα σε Meta, βρέθηκε με κεφαλαιοποίηση κάτω των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Τρίτη για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2020.
Η μετοχή υποχώρησε 2,1%, με την κεφαλαιοποίηση της στα 599,32 δισ. δολάρια.
Το ανώτατο όριο των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι επίσης ο αριθμός που επέλεξαν οι νομοθέτες στις ΗΠΑ ως το όριο για μια «καλυμμένη πλατφόρμα» στο πλαίσιο ενός πακέτου ρυθμίσεων για τον ανταγωνισμό που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να στοχεύουν στους μεγάλους τεχνολογικούς γίγαντες.
Εάν η Meta παρέμενε κάτω από αυτό το όριο, θα μπορούσε να αποφύγει τα πρόσθετα εμπόδια που θα έβαζαν οι ρυθμίσεις για το πώς μπορεί να διεξάγει τις δραστηριότητές της και να κάνει συμφωνίες, ενώ οι μεγαλύτερες εταιρείες όπως η Amazon, η Alphabet, η Apple και ακόμη και η Microsoft υπόκεινται στους κανόνες.

Θα χρειαστεί χρόνος για την τελικά ρύθμιση

Θα μπορούσε να χρειαστεί αρκετός χρόνος για να γίνει νόμος κάποιο από τα νομοσχέδια, αν αυτό συμβεί.
Η γλώσσα θα μπορούσε ακόμα να τροποποιηθεί, και ακόμη και όπως γράφτηκε αρχικά, τα νομοσχέδια θα συνεχίσουν να ισχύουν για τις πλατφόρμες για ένα χρονικό διάστημα αφού οι κεφαλαιοποιήσεις υποχωρήσουν κάτω από το όριο.
Ένα νομοσχέδιο που θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά τη Meta, εάν θεωρείται καλυμμένη πλατφόρμα μέχρι την ψήφισή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης