Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η φωτογραφία που «καίει» τον Johnson: Πίνει σαμπάνια και παίζει παιχνίδια σε χριστουγεννιάτικο κορωνοπάρτι

Η φωτογραφία που «καίει» τον Johnson: Πίνει σαμπάνια και παίζει παιχνίδια σε χριστουγεννιάτικο κορωνοπάρτι
Μετά την δημοσιοποίηση νέου φωτογραφικού υλικού από την εφημερίδα Daily Mirror που "καίει" τον Boris Johnson ο Βρετανός πρωθυπουργός καλείται να δώσει εξηγήσεις για κορονοπάρτι, που όπως σημειώνουν βρετανικά ΜΜΕ δεν είναι μεταξύ των δώδεκα εορταστικών συναθροίσεων που είναι υπό αστυνομική διερεύνηση
Σχετικά Άρθρα

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον πρωθυπουργό της Βρετανίας και την συμμετοχή του κορονοπάρτι ενώ η χώρα ήταν σε αυστηρά lockdown για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού.

Μετά την δημοσιοποίηση νέου φωτογραφικού υλικού από την εφημερίδα Daily Mirror που "καίει" τον Boris Johnson ο Βρετανός πρωθυπουργός καλείται να δώσει εξηγήσεις για κορονοπάρτι, που όπως σημειώνουν βρετανικά ΜΜΕ δεν είναι μεταξύ των δώδεκα εορταστικών συναθροίσεων που είναι υπό αστυνομική διερεύνηση.

 
Η φωτογραφία που "καίει" τον Μπόρις Τζόνσον: Πίνει σαμπάνια και παίζει παιχνίδια σε χριστουγεννιάτικο κορονοπάρτι το 2020

Στη φωτογραφία ο Τζόνσον απεικονίζεται μαζί με μέλη του προσωπικού της Ντάουνινγκ στριτ σε εμφανώς εορταστική διάθεση φορώντας γιρλάντες και καπελάκια ενώ φαίνεται μια φιάλη σαμπάνιας και ένα σακουλάκι τσιπς.

 
 

Η είδηση "έσκασε" την ώρα που ο Boris Johnson έδινε απαντήσεις στη Βουλή των Κοινοτήτων στην καθιερωμένη "ώρα του πρωθυπουργού". "Βυθίζεται ακόμα πιο βαθιά στο σκάνδαλο" σχολιάζουν βρετανικά ΜΜΕ. Και μάλιστα η αποκάλυψη ήρθε λίγη ώρα αφότου ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε αναφερθεί στην άρση ακόμη ενός μέτρου που αφορά την καραντίνα των θετικών στον ιό με στόχο όπως είπε "να μάθουν οι Βρετανοί να ζουν με τον ιό".

Η αιχμηρή ερώτηση και η κλασική απάντηση

Ο βουλευτής του Εργατικού κόμματος Φάμπιαν Χάμιλτον του είπε: "Εδώ και λίγα λεπτά έχει κάνει την εμφάνισή της μια φωτογραφία του πρωθυπουργού στην Ντάουνινγκ στριτ στις 15 Δεκεμβρίου 2020 και γύρω του αλκοόλ και άνθρωποι με γιρλάντες. Μοιάζει με ένα από τα πάρτι που ισχυρίζεται ότι δεν έγιναν ποτέ".

Ο Boris Johnson του απάντησε, παραμένοντας στην γραμμή που εξαρχής έχει χαράξει: "Αναφορικά με ό,τι μόλις είπε (ο Χάμιλτον) φοβάμαι πως είναι τελείως λάθος".

Νέα στοιχεία για την έρευνα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας

Η Μητροπολιτική Αστυνομία θα συμπεριλάβει στην έρευνα και αυτό το νέο ντοκουμέντο που θα πρέπει να διερευνηθεί σχετικά με τα όσα συνέβαιναν στο πρωθυπουργικό γραφείο.

 

Σοκαριστικό είναι για την βρετανική κοινή γνώμη ότι εκείνο το διάστημα που ήταν σε ισχύ πολύ αυστηρές απαγορεύσεις που επέβαλαν όχι απλώς social distancing αλλά και πρόστιμα όταν άτομα που δεν ήταν της ίδιας οικογένειας βρίσκονταν στο ίδιο σπίτι, ο Boris Johnson και το επιτελείο του διασκεδάζουν πίνοντας, τρώγοντας και παίζοντας παιχνίδια. Είναι εμφανές στη φωτογραφία ότι εκείνη την ώρα παίζουν κάποιο παιχνίδι ερωτήσεων (κουίζ) - πολύ δημοφιλή στους Βρετανούς και σε πάρτι και σε παμπ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης