Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Η προστατευτική μάσκα πρέπει να συνεχίσει να χρησιμοποιείται στα σχολεία

Λευκός Οίκος: Η προστατευτική μάσκα πρέπει να συνεχίσει να χρησιμοποιείται στα σχολεία
«Συνεχίζουμε να συμβουλεύουμε τις τοπικές ηγεσίες, είτε πρόκειται για κυβερνήτες ή για άλλους, να λαμβάνουν αποφάσεις βασιζόμενες στην επιστήμη και τα δεδομένα για το τι συμβαίνει στην κοινότητά τους», τόνισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου J. Psaki.
Σχετικά Άρθρα
Οι σπουδαστές και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες στις σχολικές αίθουσες για να αποτρέψουν τη διάδοση της Covid-19 στα σχολεία, μολονότι πολλές Πολιτείες αίρουν αυτό το μέτρο που ήταν υποχρεωτικό μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.
Ο Λευκός Οίκος κατανοεί ότι «πρέπει να είμαστε ευέλικτοι» με τις μάσκες, είπε η εκπρόσωπος Jen Psaki.
Επί του παρόντος, εξετάζονται τα δεδομένα για να διαπιστωθεί αν χρειάζεται να γίνουν αλλαγές, καθώς σε πολλές Πολιτείες καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους.
Προς το παρόν ωστόσο, η οδηγία που συστήνει ο Λευκός Οίκος είναι ότι οι πολίτες θα πρέπει να φορούν μάσκα σε κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των σχολείων, στις περιοχές όπου καταγράφονται πολλά κρούσματα, πρόσθεσε.

«Συνεχίζουμε να συμβουλεύουμε τις τοπικές ηγεσίες, είτε πρόκειται για κυβερνήτες ή για άλλους, να λαμβάνουν αποφάσεις βασιζόμενες στην επιστήμη και τα δεδομένα για το τι συμβαίνει στην κοινότητά τους», τόνισε η Psaki.

Υπενθύμισε ότι αυτή είναι και η οδηγία των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC), ότι δηλαδή η μάσκα θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε κλειστούς χώρους σε περιοχές υψηλής μεταδοτικότητας, κάτι που περιλαμβάνει όλες τις Πολιτείες.
Περισσότεροι από 900.000 Αμερικανοί έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid-19.
Το τελευταίο επταήμερο καταγράφονται πάνω από 2.000 θάνατοι σε ημερήσια βάση, σύμφωνα με στοιχεία των CDC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης