Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωθυπουργός Νορβηγίας: Τέλος σχεδόν σε όλα τα μέτρα της πανδημίας

Πρωθυπουργός Νορβηγίας: Τέλος σχεδόν σε όλα τα μέτρα της πανδημίας
Οι πολίτες που έχουν προσβληθεί από την Covid-19 δεν χρειάζεται πλέον να απομονώνονται- Οι αρχές συστήνουν οι θετικοί στη νόσο να παραμένουν στο σπίτι τους για τέσσερις ημέρες

Σχεδόν όλα τα εναπομείναντα μέτρα που επέβαλε στο πλαίσιο ενός lockdown κατά της Covid-19 ήρε η Νορβηγία, αφού τα υψηλά επίπεδα των μολύνσεων κορωνοϊού είναι απίθανο να θέσουν σε κίνδυνο τις υγειονομικές υπηρεσίες, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Jonas Gahr Støre.
«Απομακρύνουμε σχεδόν όλα τα μέτρα κατά του κορωνοϊού», ανέφερε ο Νορβηγός πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.
«Η πανδημία του κορωνοϊού δεν αποτελεί πλέον μια μεγάλη υγειονομική απειλή για τους περισσότερους από εμάς. Η παραλλαγή Omicron προκαλεί πολύ μικρότερης σοβαρότητας νόσηση και είμαστε καλά προστατευμένοι από τα εμβόλια», πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι η Νορβηγία επέβαλε τον Δεκέμβριο μερικό lockdown, για να αντιμετωπίσει την μετάλλαξη Omicron.

Τι ισχύει

Έτσι, από σήμερα, Σάββατο 12/2 στη χώρα, η οποία απέσυρε τους περισσότερους περιορισμούς την 1η Φεβρουαρίου και θα διατηρήσει κάποια μέτρα στο αρκτικό αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, εφαρμόζονται οι νέοι κανόνες.
Πλέον, οι Νορβηγοί δεν θα χρειάζεται να τηρούν μεταξύ τους απόσταση ενός μέτρου, ούτε να φορούν μάσκες σε χώρους με συνωστισμό, κάτι που σημαίνει ότι τα νυχτερινά κέντρα και άλλοι χώροι ψυχαγωγίας μπορούν να λειτουργήσουν στο 100% της χωρητικότητάς τους.
Επίσης, οι πολίτες που έχουν προσβληθεί από την Covid-19 δεν χρειάζεται πλέον να απομονώνονται, με τις αρχές να συστήνουν να παραμένουν στο σπίτι τους για τέσσερις ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης