Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pécresse (υποψήφια πρόεδρος Γαλλίας): Είμαι ένας συνδυασμός Merkel και Thatcher – Αύξηση ορίων ηλικίας στο συνταξιοδοτικό και απολύσεις στο Δημόσιο

Pécresse (υποψήφια πρόεδρος Γαλλίας): Είμαι ένας συνδυασμός Merkel και Thatcher –  Αύξηση ορίων ηλικίας στο συνταξιοδοτικό και απολύσεις στο Δημόσιο
Οι πολίτες θα πρέπει να εργαστούν πιο σκληρά και η κυβέρνηση να δαπανά λιγότερα, είπε χαρακτηριστικά  η κεντροδεξιά υποψήφια για τη γαλλική προεδρία
Σχετικά Άρθρα

Η υποψήφια για τη γαλλική προεδρία στις εκλογές του Απριλίου 2022 Valérie Pécresse είναι ξεκάθαρη στο προεκλογικό της μήνυμα.
Οι πολίτες θα πρέπει να εργαστούν πιο σκληρά και η κυβέρνηση να δαπανά λιγότερα.
Με αυτό το σύνθημα κατέρχεται στις εκλογές με στόχο να εμποδίσει την επανεκλογή του Emmanuel Macron η υποψήφια του κεντροδεξιού κόμματος Les Républicains, σε συνέντευξή της στους Financial Times.
Δεσμεύεται για σκληρότερη στάση στο μεταναστευτικό και άμεσες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, συμπεριλαμβανομένου του «δαπανηρού συνταξιοδοτικού συστήματος» της Γαλλίας.
Το μανιφέστο της Pécresse περιλαμβάνει τη δέσμευση να αρχίσει να επεκτείνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 65 και να μειώσει κατά 150.000 θέσεις εργασίας στο γαλλικό Δημόσιο.

Συνδυασμός Merkel - Thatcher

«Οι άνθρωποι θα πρέπει να εργάζονται περισσότερο, και εμείς θα πρέπει να ξοδεύουμε λιγότερα - και να ξοδεύουμε καλύτερα», είπε χαρακτηριστικά η Pécresse η οποία περιέγραψε τον εαυτό της ως τα δύο τρίτα της Angela Merkel και το ένα τρίτο της Margaret Thatcher.
«Είμαι η μόνη που έχει ίσως το θάρρος να το πει - και το λέω», λέει χαρακτηριστικά.
Ο Macron μετά την εκλογή του το 2017 είχε ένα φιλόδοξο σχέδιο μεταρρυθμίσεων για την απελευθέρωση της οικονομίας και τη μείωση της υψηλής ανεργίας.
Όμως τον επόμενο χρόνο η μεταρρυθμιστική προσπάθεια του προέδρου διακόπηκε από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των κίτρινων γιλέκων και στη συνέχεια το 2020 από την πανδημία Covid-19.

Μπροστά ο Macron

Δεν έχει ακόμη δηλώσει την υποψηφιότητά του, αλλά παραμένει φαβορί στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν ότι θα συγκέντρωνε περίπου το 25% των ψήφων στον πρώτο γύρο στις 10 Απριλίου και θα νικήσει οποιονδήποτε υποψήφιο στον δεύτερο γύρο στις 24 Απριλίου.
Πίσω του, τρεις αντίπαλοι διεκδικούν την άλλη θέση στον τελικό γύρο της ψηφοφορίας: η Pécresse, η Marine Le Pen του ακροδεξιού κόμματος Rassemblement National, και ο Eric Zemmour, ένας άλλος ακροδεξιός υποψήφιος που αναδείχθηκε στο προσκήνιο για τις αντιθέσεις του εναντίον των μουσουλμάνων στις εμφανίσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης