Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ακίνητα στην Ελλάδα «ξέπλενε» μαύρο χρήμα η Ρωσίδα αναπληρωτής υπουργός Παιδείας

Σε ακίνητα στην Ελλάδα «ξέπλενε» μαύρο χρήμα η Ρωσίδα αναπληρωτής υπουργός Παιδείας

Αγόραζε ξενοδοχεία και συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων στον Πόρο Γαλατά και Αθήνα

Με χρηματοδοτήσεις φορέων για «μαϊμού» μελέτες ιδιοποιούνταν κρατικό χρήμα η Marina Rokova, αναπληρωτής υπουργός Παιδείας της Ρωσίας και τα «ξέπλενε» στην Ελλάδα αγοράζοντας διαμερίσματα, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια τόσο στην Αθήνα όσο – και κυρίως- στον Πόρο και Γαλατά!

Οι πρώτες έρευνες έδειξαν ότι είχε καταχραστεί περί τα δυο (2) εκατ. ευρώ, τουλάχιστον.
Ειδικότερα, η Marina Rokova συνελήφθη στις αρχές Οκτωβρίου και προφυλακίστηκε.
Σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές το 2019 περίοδο κατά την οποία ήταν αναπληρωτής υπουργός Παιδείας της Ρωσίας άσκησε «πιέσεις» για την παράνομη χρηματοδότηση από κρατικά κονδύλια φιλικών της προσώπων για μελέτες στο πλαίσιο της ομοσπονδιακής δράσης «ο δάσκαλος της χρονιάς».
Σύμφωνα με τον ανακριτή η διασπάθιση ανέρχεται σε 50 εκατ. ρούβλια.
Στη συνέχεια αποκαλύφθηκαν και άλλες τέτοιου είδους παράνομες Marina Rokova έβγαλε παράνομα τις μίζες στην Ελλάδα.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Bankingnews.gr η Ρωσίδα εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της τουριστικής εταιρείας Helios Peristillion Touristic Bussiness, ενώ η εμπορική εταιρεία της Aliki Beatch κατέχει ξενοδοχείο, συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερίσματα στην Αθήνα.
Επισημαίνεται ότι, εκτός των άλλων στη Ρωσία ισχύει το ασυμβίβαστο και κανείς πολιτικός δεν μπορεί να ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα και να διατηρεί τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό.
Ωστόσο η διαφθορά στη Ρωσία φαίνεται να έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις.
Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από τις… εβδομαδιαίες (!) συλλήψεις στελεχών του κρατικού μηχανισμού με προεξάρχοντες κορυφαίους παράγοντες της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης