Διεθνή

Ανάλυση Forbes: Τα τεράστια τραπέζια του Putin - Τελικά γιατί βάζει τους ηγέτες να κάθονται τόσο μακριά του;

Ανάλυση Forbes: Τα τεράστια τραπέζια του Putin - Τελικά γιατί βάζει τους ηγέτες να κάθονται τόσο μακριά του;
Ο Putin ζει σε μια «αυστηρή φούσκα» για την προστασία του

Παιχνίδι πολιτικής εξουσίας ή φόβος του Putin να μην κολλήσει κορωνοϊό;
Το Forbes προσπαθεί να εξηγήσει γιατί βάζει τους ηγέτες να κάθονται τόσο μακριά του.
Καθώς ο κόσμος παρακολουθεί κάθε κίνηση του Ρώσου Προέδρου φοβούμενος πως σύντομα θα δώσει εντολή για εισβολή στην Ουκρανία, μια λεπτομέρεια του πρόσφατου διπλωματικού προγράμματός του έχει τραβήξει την προσοχή των παρατηρητών και, ιδιαίτερα των memes: ένα εξαιρετικά μακρύ τραπέζι. Κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς το λόγο αλλά το Forbes συγκέντρωσε όλα τα γνωστά στοιχεία για την κοινωνική αποστασιοποίηση του Putin.

Το θέμα τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας παγκοσμίως την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Putin και ο Γάλλος πρόεδρος Macron κάθισαν στα αντίθετα άκρα ενός τραπεζιού, με το Reuters να λέει ότι είχε μήκος 5 μέτρα, κατά τη συνάντησή τους στη Μόσχα. Η ακραία αυτή κοινωνική απόσταση προέκυψε αφότου ο Γάλλος πρόεδρος αρνήθηκε να κάνει ένα ρωσικό PCR τεστ κορωνοϊού, με το Reuters – επικαλούμενο δύο πηγές προσκείμενες στον Γάλλο πρόεδρο- να λέει πως ο λόγος για την κίνησή του αυτή οφειλόταν στο ότι δεν ήθελε η Ρωσία να έχει πρόσβαση στο DNA του Macron.

vladimir-putin-viktor-orban-makri-trapezi.jpg.webp
Ο Putin ζει σε μια «αυστηρή φούσκα» για την προστασία του

Ένας άλλος Γάλλος αξιωματούχος είπε στο Reuters πως τα πρωτόκολλα αυτά εφαρμόζονται επειδή ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζει σε μια «αυστηρή φούσκα» με το Κρεμλίνο να επιβεβαιώνει πως η ακραία απόσταση είναι για να προστατευτεί ο Ρώσος πρόεδρος.

Και φαίνεται πως την ίδια αποστασιοποιημένη μοίρα δεν έχουν μόνο οι ξένοι ηγέτες αλλά και οι ίδιοι οι υπουργοί του. Χθες, ο Putin είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Lavrov, με τους δύο άνδρες να κάθονται στα αντίθετα άκρα ενός διαφορετικού, εξαιρετικά μεγάλου τραπεζιού. Η απόσταση αυτή που θέλησε να κρατήσει ο Putin απέναντι στον Lavrov, μπορεί να οφείλεται στη συνάντηση που είχε στις 10 Φεβρουαρίου με την υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Λις Τρας, την οποία ο Lavrov συνάντησε στη Μόσχα 10 ημέρες αφότου βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Το εξαιρετικά αποστασιοποιημένο τραπέζι έκανε την πρώτη του εμφάνιση κατά τη συνάντηση του Putin την 1η Φεβρουαρίου με τον Ούγγρο πρωθυπουργό και η Guardian υπέθεσε τότε πως η «εκδίωξη» του Orban οφειλόταν στο ότι δεν ήθελε να μπει σε καραντίνα πριν δει τον Putin, μια τυπική απαίτηση προκειμένου να συναντήσει κάποιος τον Ρώσο πρόεδρο.

Στο ίδιο μακρύ τραπέζι που κάθισε ο Macron, είχε καθίσει μερικές ημέρες νωρίτερα και ο Orban
Ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει κρατήσει σε ακραίες αποστάσεις όλους τους ηγέτες. Μέσα στο Φεβρουάριο, ο Putin φωτογραφήθηκε να κάθεται σε κοντινή απόσταση με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Ζινπίνγκ αλλά και τον πρόεδρο του Καζακστάν , κάνοντας πολλούς αναλυτές να πιστεύουν πως η απόφαση του Putin για το ποιον θα κρατήσει σε απόσταση και ποιον όχι, είναι ένα παιχνίδι πολιτικής εξουσίας.
putin-xi-zinping.jpg.webp

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης