Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία απέλασε στέλεχος της αμερικανικής πρεσβείας - Με αντίποινα απειλούν οι ΗΠΑ, που βλέπουν εισβολή στην Ουκρανία

Η Ρωσία απέλασε στέλεχος της αμερικανικής πρεσβείας - Με αντίποινα απειλούν οι ΗΠΑ, που βλέπουν εισβολή στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να δείχνουν δυσπιστία απέναντι στις διαβεβαιώσεις της Ρωσίας ότι δεν σχεδιάζει εισβολή στην Ουκρανία

Σχετικά Άρθρα
Στην απέλαση του υψηλόβαθμου στελέχους της αμερικανικής πρεσβείας στη Μόσχα, Bart Gorman, προχώρησε η Ρωσία, εν μέσω εντάσεων με τη Δύση για την Ουκρανία με τις ΗΠΑ να κατηγορούν τη Ρωσία ότι σχεδιάζει εισβολή στη γειτονική της χώρα.

«Ο Bart Gorman ήταν ο δεύτερος υψηλότερος αξιωματούχος στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα μετά τον Πρέσβη και βασικό μέλος της ανώτερης ηγετικής ομάδας της Πρεσβείας» υπογράμμισε η πρεσβεία, κάνοντας λόγο για παράλογη δίωξη, καθώς η βίζα του δεν έχει λήξει και ο χρόνος παραμονής του στη χώρα δεν έχει ξεπεράσει τα τρία χρόνια.
Μάλιστα, οι ΗΠΑ απειλούν με αντίποινα. «Η δράση της Ρωσίας κατά του Gorman ήταν απρόκλητη και την εκλαμβάνουμε ως βήμα κλιμάκωσης και εξετάζουμε την απάντησή μας. Η παραμονή του Gorman δεν είχε τελειώσει, είχε έγκυρη βίζα και βρισκόταν στη Ρωσία λιγότερο από τρία χρόνια» πρόσθεσε αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η αμερικανική διπλωματική αποστολή κάλεσε τη Ρωσία «να τερματίσει τις αβάσιμες απελάσεις των διπλωματών και του προσωπικού των ΗΠΑ και να εργαστεί παραγωγικά για την ανοικοδόμηση των αποστολών μας».

Η Δύση παραμένει καχύποπτη για τα σχέδια της Ρωσίας

H απέλαση του Αμερικανού αξιωματούχου έγινε σε μια περίοδο, όπου οι σχέσεις Δύσης και Ρωσίας είναι στο κόκκινο λόγω της συγκέντρωσης ρωσικών στρατευμάτων στις συνοριακές περιοχές. Οι ΗΠΑ αλλά και η ΕΕ όχι μόνο δεν πιστεύουν τις διαβεβαιώσεις της Ρωσίας ότι υπάρχει σχέδιο εισβολής στην Ουκρανία αλλά διαψεύδουν και τις πληροφορίες από τη Μόσχα όχι έχει αρχίσει η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων. Σημειώνεται ότι η Μόσχα έχει ανακοινώσει ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις θα ολοκληρωθούν στις 20 Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης