Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στις ΗΠΑ – Εντοπίστηκε μία «ιδιαίτερα επικίνδυνη» γρίπη των πτηνών που επεκτείνεται σε όλη τη χώρα

Συναγερμός στις ΗΠΑ – Εντοπίστηκε μία «ιδιαίτερα επικίνδυνη» γρίπη των πτηνών που επεκτείνεται σε όλη τη χώρα
Επιβεβαιώθηκαν θετικά tests για την υψηλής παθογένειας γρίπη των πτηνών στο Long Island
Σχετικά Άρθρα

Μια «άκρως παθογόνος» γρίπη των πτηνών επεκτείνεται σε όλες τις ΗΠΑ, καθώς οι τελευταίες μολύνσεις εντοπίστηκαν σε ένα μη σμήνος πουλιών (μη πουλερικών) στην κομητεία Suffolk της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών ( USDA).
Επιβεβαιώθηκαν θετικά tests για την υψηλής παθογένειας γρίπη των πτηνών (HPAI) στο Long Island.
Οι πτηνοτρόφοι της περιοχής έχουν ειδοποιηθεί να βρίσκονται σε επιφυλακή.
«Οι αξιωματούχοι της Πολιτείας έθεσαν σε καραντίνα τις πληγείσες εγκαταστάσεις και τα πουλιά στις ιδιοκτησίες θα εκκενωθούν για να αποφευχθεί η εξάπλωση της νόσου.
Τα πουλιά από το σμήνος δεν θα εισέλθουν στο σύστημα διατροφής», αναφέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.

Επέκταση παρά το σύστημα επιτήρησης

Παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν το «ισχυρότερο πρόγραμμα επιτήρησης» για την παρακολούθηση ασθενειών σε εμπορικές επιχειρήσεις πουλερικών, αγορές ζωντανών πτηνών και σε πληθυσμούς αποδημητικών άγριων πτηνών και άλλες πολιτείες αναφέρουν κρούσματα.
Η HPAI εντοπίστηκε πρόσφατα σε σμήνη πουλιών στο Κεντάκι, την Ιντιάνα και τη Βιρτζίνια.
Τα πτηνοτροφεία σε αυτές τις πολιτείες έχουν αρχίσει να θανατώνουν πουλερικά που έχουν μολυνθεί από τον ιό για να μετριάσουν την εξάπλωση.
Σύμφωνα με το ABC7 New York, «οι προσπάθειες επιτήρησης των ΗΠΑ εντόπισαν τον ιό σε άγρια πτηνά τις τελευταίες εβδομάδες στο Νιου Χάμσαϊρ, το Ντέλαγουερ, τη Βόρεια Καρολίνα, τη Βιρτζίνια, τη Φλόριντα και τη Νότια Καρολίνα».
rest_1.JPG
Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του υπουργείου Γεωργίας δεν εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους στις ΗΠΑ.
Οι υπηρεσίες υπενθυμίζουν στους καταναλωτές που καταναλώνουν πουλερικά να μαγειρεύουν το κρέας και τα αυγά σε εσωτερική θερμοκρασία 73 βαθμών Κελσίου για να σκοτώσουν τον ιό.
Η σφαγή των μολυσμένων πτηνών δεν έχει ακόμη περιορίσει την επέκταση της μόλυνσης.

Η οικονομική ζημία

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ΗΠΑ θα ξαναζήσουν ένα ξέσπασμα γρίπης των πτηνών το 2014-15 που ανάγκασε τους κτηνοτρόφους να θανατώσουν πάνω από 50 εκατομμύρια κοτόπουλα και γαλοπούλες και προκάλεσε οικονομική ζημιά 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ωστόσο, η εξάπλωση του HPAI έρχεται σε δυσμενή στιγμή, καθώς οι τιμές των σούπερ μάρκετ για τα πουλερικά είναι ήδη υψηλές και τυχόν θανατώσεις θα μπορούσαν να τις αυξήσουν περαιτέρω.

usda.JPG

www.bankingnews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης