Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Η κυβέρνηση Trudeau παρατείνει επ' αόριστο το πάγωμα των λογαριασμών του Convoy for Freedom

Καναδάς: Η κυβέρνηση Trudeau παρατείνει επ' αόριστο το πάγωμα των λογαριασμών του Convoy for Freedom
Η κυβέρνηση του Καναδάπου που δέσμευσε προσωρινά τους λογαριασμούς των διαδηλωτών του Convoy for Freedom, θα δώσει στο συγκεκριμένο μέτρο μόνιμο χαρακτήρα.
Σχετικά Άρθρα

H κυβέρνηση Trudeau που ενεργοποίησε το νόμο έκτακτης ανάγκης προκειμένου να καταστείλει το κίνημα των οδηγών φορτηγών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και των άλλων περιοριστικών μέτρων κατά του covid19 το οποίο έγινε γνωστό ως Convoy for Freedom, και μεταξύ των άλλων μέτρων, προχώρησε σε πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των διαδηλωτών και των λογαριασμών μέσω των οποίων το κίνημα δέχονταν οικονομικές συνδρομές, ανακοινώνει τώρα ότι σκέφτεται να παγώσει οριστικά αυτούς τους λογαριασμούς.
Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να σταματήσει αυτό που το καθεστώς Trudeau χαρακτηρίζει ως "παράνομα κλεισίματα" συνοριακών διαβάσεων και χρησιμοποιώντας του νόμου περί έκτακτης ανάγκης, η κυβέρνηση Trudeau έδωσε εντολή στις τράπεζες να δεσμεύουν τους λογαριασμούς των επικεφαλής των διαδηλωτών χωρίς δικαστική απόφαση και υποχρέωσε όλες τις πλατφόρμες crowdfunding και τους παρόχους πληρωμών να παρέχουν πληροφορίες στο FINTRAC (Κέντρο Ανάλυσης Οικονομικών Συναλλαγών και Αναφορών του Καναδά), ενώ στη συνέχεια πάγωσε και αυτούς τους λογαριασμούς.
Κι ενώ όλα αυτά τα μέτρα είχαν εισαχθεί ως προσωρινά, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Καναδά Chrystia Freeland ανακοίνωσε ότι αυτά τα μέτρα θα γίνουν πλέον μόνιμα.
«Χρησιμοποιήσαμε όλα τα εργαλεία που είχαμε πριν την ενεργοποίηση του νόμου έκτακτης ανάγκης και αποφασίσαμε ότι χρειαζόμασταν κάποια πρόσθετα εργαλεία», ανακοίνωσε η Freeland.
«Με τα νέα μας εργαλεία, κάποια από τα μέτρα που επιβάλλαμε με προσωρινό χαρακτήρα θα τεθούν σε μόνιμη εφαρμογή. Η εποπτεία της FINTRAC, πιστεύω, πρέπει να επεκταθεί για να καλύψουν πλατφόρμες crowdsourcing και πλατφόρμες πληρωμών», πρόσθεσε.
Αν όμως το πάγωμα των λογαριασμών των διαδηλωτών αποκτήσει μονιμότερο χαρακτήρα, προσλάβει δηλαδή ουσιαστικά χαρακτήρα κατάσχεσης, είναι βέβαια ότι θα ξεσηκωθεί νέος γύρος αντιδράσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης