Τελευταία Νέα
Διεθνή

YouTube: Λογοκρίνει και στερεί από έσοδα ρωσικά κανάλια, με αιχμή το Russia Today

YouTube: Λογοκρίνει και στερεί από έσοδα ρωσικά κανάλια, με αιχμή το Russia Today

Η πλατφόρμα επικαλείται «εξαιρετικές συνθήκες»

Σχετικά Άρθρα

Σε μια απαράδεκτή κίνηση λογοκρισίας, το YouTube απέκλεισε πολλά ρωσικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένου του κρατικά χρηματοδοτούμενου Russia Today, από τη δυνατότητα αποκόμισης εσόδων μέσω των βίντεο που αναρτούν.
Η κίνηση έρχεται λίγο μετά από αντίστοιχη ενέργεια της μητρικής της Facebook, Meta Platforms Inc, στον απόηχο της εισβολής στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 26 Φεβρουαρίυο 2022.

«Εξαιρετικές συνθήκες»

Επικαλούμενο «εξαιρετικές συνθήκες», η εταιρεία ανακοίνωσε ότι «παύει τη δυνατότητα ορισμένων καναλιών να αποκομίζουν έσοδα από το YouTube, συμπεριλαμβανομένων πολλών ρωσικών καναλιών που συνδέονται με τις πρόσφατες κυρώσεις».
Τα βίντεο από τα επηρεαζόμενα κανάλια θα εμφανίζονται επίσης λιγότερο συχνά ως προτεινόμενα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του YouTube Φαρσάντ Σάντλοου. Πρόσθεσε ότι το Russia Today και πολλά άλλα κανάλια δεν θα είναι πλέον προσβάσιμα στην Ουκρανία λόγω σχετικού «αιτήματος της κυβέρνησης».
Η Meta απαγόρευσε την Παρασκευή 25 Φερβουαρίου 2022 στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης να προβάλλουν διαφημίσεις ή να δημιουργούν έσοδα από διαφημίσεις στις υπηρεσίες της, οπουδήποτε στον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης