Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wallace (υπ.Άμυνας Μ. Βρετανίας): Θα είναι πολύ σκληρή για τη Ρωσία η κατοχή της Ουκρανίας

Wallace (υπ.Άμυνας Μ. Βρετανίας): Θα είναι πολύ σκληρή για τη Ρωσία η κατοχή της Ουκρανίας
Δεν πρόκειται να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία εκτίμησε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως η κατοχή της Ουκρανίας θα είναι πολύ σκληρή για τη Ρωσία διατύπωσε ο υπουργός Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, Ben Wallace, ο οποίος υποστήριξε πως η επίθεση θα γίνει πιο βάρβαρη τις επόμενες ημέρες.
Σε δηλώσεις του ο Wallace είπε ότι η Ρωσία θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια μεγάλη πρόκληση όταν θα μπει στις ουκρανικές πόλεις, καθώς θα έχει να αντιμετωπίσει τόσο τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις όσο και τους πολίτες που θα αντιστέκονται με κάθε διαθέσιμο μέσο.
Όπως είπε, μέρος της ρωσικής στρατιωτικής στρατηγικής είναι να περικυκλώσουν τα μεγάλα αστικά κέντρα και να προχωρούν σε βομβαρδισμούς αδιακρίτως, έτσι ώστε να «σπάσουν» το ηθικό των πολιτών.
«Το γεωγραφικό μέγεθος της Ουκρανίας και ο μεγάλος πληθυσμός της, περίπου 44 εκατομμύρια πολίτες, θα καταστήσουν την κατοχή της Ουκρανίας πολύ σκληρή.
Ιδιαίτερα όταν θα αρχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων» είπε ο Wallace, επισημαίνοντας πως «το να εισβάλλεις σε μια χώρα με συντριπτική δύναμη είναι τελείως διαφορετικό από το θέσεις υπό κατοχή έναν πληθυσμό 44 εκατομμυρίων ανθρώπων».
Ο Wallace είπε ότι αποκλείεται να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία από την πλευρά του ΝΑΤΟ, αναφέροντας πως σε αυτήν την περίπτωση οποιαδήποτε παραβίαση από τη Ρωσία, θα σήμαινε αυτόματα πόλεμο σε όλη την Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης