Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Ποιος είναι ο Ρώσος ολιγάρχης που επικήρυξε με 1 εκατ. τον Putin - «Θα πληρώσει για εγκλήματα πολέμου»

Ουκρανία: Ποιος είναι ο Ρώσος ολιγάρχης που επικήρυξε με 1 εκατ. τον Putin - «Θα πληρώσει για εγκλήματα πολέμου»
Ο ολιγάρχης που μένει μόνιμα στην Καλιφόρνια, μίλησε στον independent.co.uk και ξεκαθάρισε ότι δεν ενθαρρύνει απόπειρα δολοφονίας του Putin, αλλά την σύλληψη του

Ο Alex Konanykhin είναι ένας Ρώσος ολιγάρχης που μένει στις ΗΠΑ και πριν από λίγες μέρες επικήρυξε στο Facebook τον Putin και προσφέρει 1 εκατ. δολάρια σε όποιον συλλάβει τον Ρώσο πρόεδρο, ώστε να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο ολιγάρχης που μένει μόνιμα στην Καλιφόρνια, μίλησε στον independent.co.uk και ξεκαθάρισε ότι δεν ενθαρρύνει απόπειρα δολοφονίας του Putin, αλλά την σύλληψη του.
«Θα ήθελα να καταστήσω ρητά σαφές ότι η προσφορά αφορά έναν αξιωματικό, ο οποίος κατά την εκπλήρωση των συνταγματικών του καθηκόντων, μπορεί να τον συλλάβει (σ.σ. τον Πούτιν) για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους.
Όσο και αν εκατομμύρια άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, θα γιόρταζαν την είδηση ​​του θανάτου του, δεν προσφέρω καμία επιβράβευση για τη δολοφονία του. Αυτό θα ήταν παράνομο».
«Πιστεύω ότι θα ήταν λάθος, γιατί πρέπει να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη ενώπιον ενός αρμόδιου δικαστηρίου», πρόσθεσε στη συνέχεια και τόνισε πως «υπόσχομαι να πληρώσω 1.000.000 δολάρια στους αξιωματικούς που, συμμορφωμένοι με το συνταγματικό τους καθήκον, συλλάβουν τον Πούτιν ως εγκληματία πολέμου σύμφωνα με τη ρωσική και διεθνή νομοθεσία».

Ποιος είναι ο Alex Konanykhin

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Alex Konanykhin είναι ένας 55χρονος Ρώσος ολιγάρχης, ο οποίος από το 1992 μένει στις ΗΠΑ, επειδή στη Ρωσία δικάστηκε δύο φορές για κατηγορίες, ότι παραβίασε νόμους που σχετίζονται με την βίζα του.
Από τότε έχει κόντρα με την Μόσχα, ενώ θεωρεί ότι «ο Πούτιν κάνει ό,τι θέλει», επειδή η Δύση δεν έφερε ποτέ σθεναρή αντίσταση, σύμφωνα με τον ίδιο.
Για χρόνια, ο Putin  μπορούσε να κάνει ό,τι ήθελε. Ή αντιμετώπισε κυρώσεις που ήταν ειλικρινά αστείες», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης