Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov: Η Ρωσία δεν σκοπεύει να διχοτομήσει την Ουκρανία - Θέλουμε η ουδετερότητα να θεσπιστεί συνταγματικά

Peskov: Η Ρωσία δεν σκοπεύει να διχοτομήσει την Ουκρανία - Θέλουμε η ουδετερότητα να θεσπιστεί συνταγματικά
Το μόνο που ενδιαφέρει την Ρωσία είναι να διασφαλίσει την εθνική της ασφάλεια
Σχετικά Άρθρα
«Δεν στοχεύουμε να διχοτομήσουμε την χώρα ή να διαιρέσουμε το ουκρανικό έδαφος σε μέρη, αλλά προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε εγγυήσεις για τη δική μας ασφάλεια».
Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στο ουκρανικό έδαφος, δεν έχει αυτό το σκοπό, αλλά επιδιώκει μόνο να εξασφαλίσει εγγυήσεις για την ασφάλεια της Ρωσίας, τόνισε σε δηλώσεις του ο Dmitri Peskov εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Vladimir Putin σε συνέντευξή του στο Sky News Arabia.
"Μετά το πραξικόπημα του 2014, η Ουκρανία έγινε αντικείμενο της επιρροής της ναζιστικής ιδεολογίας, «Θέλουμε να δούμε την Ουκρανία αποστρατικοποιημένη, θέλουμε να δούμε την Ουκρανία απαλλαγμένη από τη ναζιστική ιδεολογία», σημείωσε ο Peskov.

Η ουδετερότητα στο Σύνταγμα

«Επίσης, θέλουμε να δούμε ότι το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας θα περιληφθεί στο Σύνταγμά της και θέλουμε να έχουμε εγγυήσεις ότι τα όπλα που μπορούν να αλλάξουν την ισορροπία ασφαλείας στην
Ευρώπη δεν μπορούν να αναπτυχθούν στην Ουκρανία και ότι δεν θα προμηθεύεται πλέον όπλα από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Και αυτό γιατί η παρουσία των υποδομών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία έχει αυξηθεί, γεγονός που απειλεί άμεσα την ασφάλεια της Ρωσίας, είπε ο εκπρόσωπος.
Ταυτόχρονα, ο Peskov υπενθύμισε ότι η Ρωσία, έχοντας αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ (DNR και LNR) και έχει δημιουργήσει διπλωματικές σχέσεις μαζί τους, έχει υποχρεώσεις απέναντί ​​τους, μεταξύ άλλων στον τομέα της ασφάλειας.
Από αυτή την άποψη, σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία λαμβάνει μέτρα «για να αφοπλίσει το Κίεβο», το οποίο, με τις ενέργειές του, απειλεί επίσης την ασφάλεια του ΛΔΚ και του ΛΚΔ.

Ο πυρηνικός σταθμός στη Ζαπορίζια

Τα μπλοκ του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, που τέθηκε υπό τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δεν υπέστησαν ζημιές, ο σταθμός συνεχίζει να λειτουργεί ως συνήθως, είπε ο Peskov.
"Ο πυρηνικός σταθμός Zaporozhye δεν δέχτηκε επίθεση και δεν υπέστη ζημιά.
Αυτό που συνέβη γύρω του ήταν πρόκληση από Ουκρανούς εθνικιστές και εξτρεμιστές που πραγματοποίησαν επίθεση στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις", είπε.
Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον Peskov, «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχουν απειλές για την ασφάλεια».

Σχετικά με τον τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων

Η Ρωσία περιμένει τον τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων με τις ουκρανικές αρχές και ελπίζει ότι το Κίεβο θα ακούσει τη θέση της Μόσχας, που είναι μία από τις προϋποθέσεις για τον τερματισμό της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, είπε ο Peskov.
"Περιμένουμε τον τρίτο γύρο των διαπραγματεύσεων στη Λευκορωσία με τις ουκρανικές αρχές.
Και ελπίζουμε ότι η Ουκρανία θα ακούσει τη θέση και τις ανησυχίες της Ρωσίας, προϋπόθεση απαραίτητη για να σταματήσει η στρατιωτική επιχείρηση", δήλωσε ο εκπρόσωπος .
Σχολιάζοντας την αντίδραση των δυτικών χωρών στις ενέργειες της ρωσικής πλευράς, ο Peskov σημείωσε ότι η Μόσχα ήταν έτοιμη για κάτι τέτοιο, καθώς «έχει αντιμετωπίσει τέτοια συμπεριφορά για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της πίεσης κυρώσεων στη Ρωσική Ομοσπονδία».
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία πάντα υποστήριζε μια διπλωματική λύση στις υπάρχουσες αντιθέσεις με τις χώρες του ΝΑΤΟ, ιδίως για να εξασφαλίσει εγγυήσεις για τη μη επέκταση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας προς τα ανατολικά.
Σχολιάζοντας την εντολή του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin για τη μεταφορά των δυνάμεων πυρηνικής αποτροπής σε ειδικό τρόπο μάχης ως απάντηση σε επιθετικές δηλώσεις ανώτερων αξιωματούχων κορυφαίων χωρών του ΝΑΤΟ, ο Peskov τόνισε ότι «η Ρωσία δεν θα λάβει ποτέ ενέργειες που απειλούν με οποιονδήποτε τρόπο την ασφάλεια όλου του κόσμου», και η απόφαση που ελήφθη αποσκοπεί αποκλειστικά στην προστασία των συμφερόντων του ρωσικού κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης