Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Φυγή των άμαχων από τη Μαριούπολη μεταξύ 11:00 και 16:00- Τι ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης

Ουκρανία: Φυγή των άμαχων από τη Μαριούπολη μεταξύ 11:00 και 16:00- Τι ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης
άμαχοι της Μαριούπολης θα μπορέσουν να κατευθυνθούν προς τη Ζαπορίζια, που βρίσκεται 220 χιλιόμετρα στα βορειοδυτικά, χρησιμοποιώντας είτε λεωφορεία που έχουν ναυλωθεί για την περίστασή ή με  δικά τους αυτοκίνητα
Σχετικά Άρθρα

Να εγκαταλείψουν τη Μαριούπολη θα μπορούν οι άμαχοι από τις 12:00 ως τις 17:00 (ώρα Μόσχας, 11:00- 16:00 ώρα Ουκρανίας και Ελλάδας) όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης στην ανατολική Ουκρανία και μετέδωσε το πρακτορείο RIA.
Τα ρωσικά στρατεύματα, που έχουν περικυκλώσει τη Μαριούπολη η οποία βρίσκεται στην Αζοφική θάλασσα, ανακοίνωσαν νωρίτερα το Σάββατο 5/3 την κατάπαυση του πυρός έτσι ώστε να απομακρυνθούν οι άμαχοι μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων.
Μάλιστα, οι ρωσικές δυνάμεις κήρυξαν προσωρινή κατάπαυση του πυρός και στη Βολνοβάχα, περίπου 60 χιλιόμετρα πιο βόρεια για να απομακρυνθούν και από εκεί οι άμαχοι.
Η σημερινή απομάκρυνση των αμάχων θα είναι η πρώτη από πολλές που θα ακολουθήσουν.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης, οι άμαχοι θα μπορέσουν να κατευθυνθούν προς τη Ζαπορίζια, που βρίσκεται 220 χιλιόμετρα στα βορειοδυτικά, χρησιμοποιώντας είτε λεωφορεία που έχουν ναυλωθεί για την περίστασή, είτε τα δικά τους αυτοκίνητα.
«Συνολικά θα χρειαστούν πολλά στάδια εκκένωσης στη διάρκεια πολλών ημερών, ώστε να μπορέσουν να φύγουν όλοι όσοι το επιθυμούν», ανέφεραν σε ανάρτησή τους στο Telegram οι αρχές της Μαριούπολης.
«Με δεδομένο ότι η πόλη μας βρίσκεται συνεχώς στο έλεος των πυρών των κατακτητών, δεν υπάρχει άλλη λύση», εκτίμησε ο δήμαρχος της πόλης Βαντίμ Μποϊτσένκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης