Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη πορεία υπέρ της Ρωσίας στο Βελιγράδι – Χιλιάδες Σέρβοι διαδήλωσαν, ζητώντας στρατιωτική νίκη στην Ουκρανία

Μεγάλη πορεία υπέρ της Ρωσίας στο Βελιγράδι – Χιλιάδες Σέρβοι διαδήλωσαν, ζητώντας στρατιωτική νίκη στην Ουκρανία
Τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία υπέρ της Ρωσίας στο Βελιγράδι
Σχετικά Άρθρα

Χιλιάδες Σέρβοι κυματίζοντας ρωσικές σημαίες και έχοντας φωτογραφίες του προέδρου Vladimir Putin πραγματοποίησαν πορεία στο Βελιγράδι προς τη ρωσική πρεσβεία την Παρασκευή (4/3), σε μια σπάνια εκδήλωση δημόσιας υποστήριξης προς τη Μόσχα μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.
Τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία.
Αφού συγκεντρώθηκαν μπροστά από το μνημείο του Ρώσου Τσάρου Νικολάου Β' στο κέντρο του Βελιγραδίου και έψαλαν τους ύμνους τη; Ρωσίας και της Σερβίας , διατράνωσαν την θέση τους πως τις δύο χώρες ενώνουν αδελφικοί δεσμοί.
«Πρόκειται για τη σωτηρία της ανθρωπότητας», είπε ένας ηλικιωμένος άνδρας που κρατούσε μια ρωσική σημαία.
«Αυτός είναι ένας αγώνας μεταξύ καλού και κακού και ξέρουμε, δόξα τω Θεώ, η μητέρα Ρωσία θα νικήσει».
Η Σερβία βρίσκεται σε μία λεπτή γραμμή μεταξύ ευρωπαϊκών φιλοδοξιών, εταιρικής σχέσης με το ΝΑΤΟ και μακραίωνης θρησκευτικής, εθνικής και πολιτικής συμμαχίας της με τη Ρωσία, σημειώνει το Reuters.

Το σύμβολο Ζ

Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν επίσης μέλη της λέσχης μοτοσικλετών «Night Wolves» της Ρωσίας, που είναι γνωστό ότι έχουν στενούς δεσμούς με τον Putin και με ιστορικό μαχών στην Ουκρανία στο πλευρό των φιλορώσων αυτονομιστών κατά τη διάρκεια της κρίσης της Κριμαίας το 2014 και του πολέμου για την περιοχή Donbass .
Πολλοί διαδηλωτές έφεραν πλακάτ με το γράμμα Z - το σύμβολο που έχουν τα ρωσικά τανκς στην Ουκρανία.
Για πολλούς Σέρβους, η ανάμνηση των νατοϊκών βομβαρδισμών το 1999 είναι ακόμη νωπή ενώ θυμούνται τη ρωσική υποστήριξη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
2_239.JPG

Λεπτές ισορροπίες

Ο Σέρβος πρόεδρος Aleksandar Vucic, εν όψει των εκλογών του Απριλίου και θέλοντας να διατηρήσει τη στήριξη των φιλορώσων πολιτών έχει εξάρει τη ρωσική στάση στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου και την άρνηση αναγνώρισης της αποσχισθείσας επαρχίας.
Νωρίτερα την Παρασκευή (4/3), ο Vucic είπε στον πρεσβευτή της Ουκρανίας στη Σερβία ότι το Βελιγράδι σέβεται το διεθνές δίκαιο και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και ότι είναι έτοιμο να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια και να δεχθεί πρόσφυγες.
Η Σερβία, η οποία βασίζεται στη Μόσχα για τις ενεργειακές της ανάγκες, συμμετείχε επίσης στην καταδίκη της επίθεσης της Ρωσίας από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αλλά αρνήθηκε να επιβάλει κυρώσεις κατά της Μόσχας. Ο Vucic υποστήριξε ότι η χώρα του δέχεται έντονες πιέσεις για να εναρμονίσει την εξωτερική της πολιτική με αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία σκοπεύει να ενταχθεί.
Η αεροπορική εταιρεία της χώρας Air Serbia συνεχίζει να πετά μεταξύ Βελιγραδίου και Μόσχας, πυκνώνοντας μάλιστα το πρόγραμμα των πτήσεων

3_176.JPG
4_141.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης