Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Zelenksy καλωσορίζει την άνοιξη στο Κίεβο - Το νέο μήνυμα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Zelenksy καλωσορίζει την άνοιξη στο Κίεβο - Το νέο μήνυμα
Νωρίτερα, κατήγγειλε τον θάνατο ενός παιδιού εν έτει 2022 από αφυδάτωση στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης που στερείται εδώ και μέρες νερό, ρεύμα και θέρμανση λόγω των βομβαρδισμών

Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky σε νέο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του καλωσορίζει την άνοιξη στο Κίεβο επικοινωνώντας πως παραμένει στην ουκρανική πρωτεύουσα και δεν κρύβεται.
Νωρίτερα κατήγγειλε τον θάνατο ενός παιδιού εν έτει 2022 από αφυδάτωση στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης που στερείται εδώ και μέρες νερό, ρεύμα και θέρμανση λόγω των βομβαρδισμών.

 

Στο πρωθύστερο μήνυμά του ο Ουκρανός πρόεδρος παρομοίασε την ανθρωπιστική κρίση που συνδέεται με τους ρωσικούς βομβαρδισμούς των ουκρανικών πόλεων με αυτή που δημιούργησαν οι Ναζί στην εισβολή κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο θάνατος του παιδιού δεν επιβεβαιώθηκε από ανεξάρτητη πηγή.
Η Μόσχα ωστόσο αρνείται ότι στοχεύει αμάχους και αποκαλεί τις ενέργειές της στην Ουκρανία "ειδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις"

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας καταδίκασε τις "υποσχέσεις” που δεν τήρησε η Δύση για να προστατεύσουν την Ουκρανία από τις ρωσικές επιθέσεις.
"Σήμερα είναι 13η μέρα που ακούμε υποσχέσεις. Δεκατρείς ημέρες που μας λένε ότι θα μας βοηθήσουν στον αέρα, ότι θα υπάρξουν αεροσκάφη, ότι θα μας τα παραδώσουν”, δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στο Telegram.

www.bankingnews.gr 
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης