Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Deltacron είναι η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που εξαπλώνεται στην Ευρώπη - Τι λένε αυτή τη φορά οι ειδικοί

Η Deltacron είναι η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που εξαπλώνεται στην Ευρώπη - Τι λένε αυτή τη φορά οι ειδικοί
Ο Οργανισμός ανέφερε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ότι το στέλεχος διαπιστώθηκε ότι εξαπλώνεται στη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Δανία

Καθώς η πλειονότητα του κόσμου αρχίζει να κοιτάζει πέρα ​​από την πανδημία ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή φέτος θα μπορέσουν να επιστρέψουν σε μια κανονικότητα χωρίς μεγάλη σνησυχία για τον Covid, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποιεί ότι η "Deltacron", μια παραλλαγή του ιού που περιλαμβάνει χαρακτηριστικά τόσο από τη Delta όσο και από την Omicron, αρχίζει να εξαπλώνεται στην Ευρώπη.
Ο Οργανισμός ανέφερε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ότι το στέλεχος διαπιστώθηκε ότι εξαπλώνεται στη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Δανία.
Πιστεύουν επίσης ότι έχουν εντοπίσει τουλάχιστον δύο περιπτώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και σχεδιάζουν να δημοσιεύσουν έκθεση σχετικά με τα ευρήματά τους στο εγγύς μέλλον. Η έκθεση έρχεται επίσης ακριβώς τη στιγμή που ο κόσμος φτάνει στα δύο χρόνια πανδημίας, με την Παρασκευή, 11 Μαρτίου, να είναι η ημέρα που συμπληρώνονται δύο χρόνια από την κήρυξη παγκόσμιας πανδημίας από τον ΠΟΥ.
Η USA Today έλαβε την εκκρεμή έκθεση και αναφέρει ότι οι ρεπόρτερ της την έχουν δει πλήρως.
Ενώ ο ΠΟΥ έχει εκδώσει σοβαρές προειδοποιήσεις ότι αυτή η παραλλαγή θα μπορούσε να γίνει μείζον πρόβλημα τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, δεν ανησυχούν όλοι οι ειδικοί.

Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί

"Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα, ότι ακόμη και οι δύο περιπτώσεις που είδαμε ήταν διαφορετικές, υποδηλώνει ότι πιθανότατα δεν πρόκειται να ανέβει σε ένα επίπεδο ανησυχίας", δήλωσε ο Δρ William Lee, επικεφαλής επιστήμονας στο Helix, στην Καλιφόρνια. εργαστήριο που αναλύει την αλληλουχία δειγμάτων COVID-19 για τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.
Το Helix εντόπισε τις δύο περιπτώσεις της παραλλαγής Deltacron. Ο Lee δεν πιστεύει ότι αυτό το στέλεχος είναι αρκετά επικίνδυνο για να λάβει ποτέ επίσημα ένα ελληνικό γράμμα.
Συνολικά τα κρούσματα Deltacron παραμένουν χαμηλά, ακόμη και στις χώρες όπου εντοπίστηκε κάποια εξάπλωση από άτομο σε άτομο.
Αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς για τον γενικό πληθυσμό να αρχίσει να ανησυχεί, θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι η επόμενη απειλή που κρύβεται στη γωνία, αναφέρει η Mail.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης