Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Pfizer θα υποβάλει στοιχεία για την ανάγκη 4ης δόσης εμβολίου για τον Covid 19

Η Pfizer θα υποβάλει στοιχεία για την ανάγκη 4ης δόσης εμβολίου για τον Covid 19
Παράλληλα λέει ότι εργάζεται για ένα εμβόλιο για όλες τις μεταλλάξεις
Σχετικά Άρθρα
Η Pfizer σχεδιάζει να υποβάλει δεδομένα στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ για μία τέταρτη δόση εμβολίου κατά του Covid σύντομα, ενώ παράλληλα προετοιμάζει και ένα εμβόλιο που θα προστατεύει από όλες τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, δήλωσε στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος Albert Bourla σήμερα Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022.
«Πιστεύω ότι θα υποβάλουμε στον FDA και στη συνέχεια και στα CDC (σ.σ. Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ) μια σημαντική πρόοδο δεδομένων σχετικά με την ανάγκη για μια τέταρτη δόση και πρέπει να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα» είπε ο Bourla.
«Κατασκευάζουμε ένα εμβόλιο που καλύπτει την Όμικρον και όλες τις άλλες παραλλαγές. Υπάρχουν τόσες πολλές δοκιμές που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή, και πολλές από αυτές θα αρχίσουμε να τις διαβάζουμε μέχρι το τέλος του μήνα», συνέχισε αργότερα, προσθέτοντας ότι είναι αισιόδοξος από τα προκαταρκτικά δεδομένα που έχει δει.
Είπε επίσης ότι η Pfizer εργάζεται για την ανάπτυξη ενός εμβολίου που θα αποτρέπει τη μόλυνση από τον ιό, αντί για τη σοβαρή νόσηση και τη νοσηλεία, προσθέτοντας ότι η παραγωγή εμβολίων μεγάλης διάρκειας αποτελεί επίσης προτεραιότητα της εταιρείας.
«Δεν μπορούμε να κάνουμε εμβόλια κάθε πέντε, έξι μήνες», είπε ο Bourla.
Τα σχόλια του επικεφαλής της Pfizer έρχονται ακριβώς δύο χρόνια αφότου ο Covid 19 κηρύχθηκε πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις 11 Μαρτίου 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης