Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Ταξίδι Biden στην Ευρώπη λόγω Ουκρανίας; Οι συζητήσεις στον Λευκό Οίκο για τα επόμενα βήματα

CNN: Ταξίδι Biden στην Ευρώπη λόγω Ουκρανίας; Οι συζητήσεις στον Λευκό Οίκο για τα επόμενα βήματα
Κανένα ταξίδι δεν έχει οριστικοποιηθεί ή ανακοινωθεί, ξεκαθαρίζεται στο CNN

Πρώιμες συζητήσεις γίνονται στον Λευκό Οίκο σχετικά με το ενδεχόμενο να ταξιδέψει ο πρόεδρος Joe Biden στην Ευρώπη σύντομα, εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με το CNN, που επικαλείται πολλές πηγές που γνωρίζουν τον σχεδιασμό, το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί μετά από επισκέψεις αρκετών κορυφαίων αξιωματούχων των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Αντιπροέδρου Harris και του υπουργού Εξωτερικών Blinken.
Κανένα ταξίδι δεν έχει οριστικοποιηθεί ή ανακοινωθεί, ξεκαθαρίζεται στο CNN.

Επικοινωνία Macron - Biden 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Macron είχε χθες Κυριακή τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden και με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Zelensky.
Οι συνδιαλέξεις ακολούθησαν αυτή που είχε ο Γάλλος πρόεδρος το Σάββατο με τον πρόεδρο της Ρωσίας Putin.
Όπως ανακοινώθηκε από το μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας Macron - Biden συμφωνήθηκε να ενισχυθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, να αυξηθεί η βοήθεια στην Ουκρανία και να αναληφθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για να υπάρξει κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία. Οι δύο άντρες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή.
Στην επικοινωνία του με τον Zelensky ο πρόεδρος Macron του εξέφρασε εκ νέου την υποστήριξη της Ευρώπης και τον ενημέρωσε για τις αποφάσεις που υιοθετήθηκαν στη σύνοδο κορυφής των Βερσαλλιών.
Οι δύο πρόεδροι αντάλλαξαν επίσης απόψεις για τις επικείμενες διαβουλεύσεις της Ρωσίας με την Ουκρανία.
Συμφώνησαν επίσης να παραμείνουν σε διαρκή επαφή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης